Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12

Prestižinius mokymus baigusiems jaunuoliams iš Lietuvos diplomus įteikė Švedijos karalius

2013 m. rugsėjį pradėję prestižinius, vertybėmis grįstos lyderystės (“Value based leadership”) mokymus, 5 jaunuoliai iš Lietuvos praėjusią savaitę atsiėmė diplomus pas Švedijos karalių Karlą XVI Gustavą. Mokymuose iš viso dalyvavo 25 jaunuoliai iš Danijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos.
Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas ir Rūta Labalaukytė
Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas ir Rūta Labalaukytė

Vertybėmis grįsta lyderystė yra savęs pažinimu grįsta lyderystė – visų pirma turi suprasti, kas svarbu tau, kokiomis vertybėmis vadovaujiesi, išmoksti pasitikėti savimi, tik tada gali pažinti kitus ir juos vesti, - teigė L.Dagytė.

„Tai labai ypatingi mokymai, Skandinavijos šalyse jie laikomi prestižiniais, mat šios lyderystės paprastai mokomasi didelėse verslo įmonėse ir mokosi jos aukšto lygio vadovai. Vertybėmis grįsta lyderystė yra savęs pažinimu grįsta lyderystė – visų pirma turi suprasti, kas svarbu tau, kokiomis vertybėmis vadovaujiesi, išmoksti pasitikėti savimi, tik tada gali pažinti kitus ir juos vesti. Džiaugiuosi, kad man teko dalyvauti šiuose tarptautiniuose mokymuose ir lyderystės mokytis iš skandinavų“ - sako mokymuose dalyvavusi Laima Dagytė iš Trakų.

Mokymai buvo ypatingi ir tuo, jog buvo rengiami bendrabiaujant su verslu – skandinaviško kapitalo mažmeninės prekybos tinkle, dirbančiu ir Pabaltijo šalyse. Įmonei tai galimybė prisidėti prie jaunimo ugdymo - verslo atstovai tapo mentoriais, padėjusiais pritaikyti gautas žinias praktikoje. „Galimybė išmoktus dalykus aptarti su profesionalu – viena iš didžiausių mokymų vertybių. Mano mentorė – ne vienerius metus praktikos turinti ir puikiai savo darbą išmananti profesionalė, dirbanti vadovaujantį darbą. Su ja galėjau labai atvirai pasikalbėti apie kylančius iššūkius, išgirsti jos nuomonę ir, svarbiausia, iš jos pusės – kaip ji versle sprendžia kasdien kylančius klausimus. “ - pasakoja mokymų dalyvė Rūta Labalaukytė iš Marijampolės.

Reikia tikros stiprybės valdyti kolektyvą demokratišku būdu, stengiantis visus įtraukti ir užtikrinti visų dalyvavimą.

Mokymuose dalyvavęs Pavelas Mikriukovas iš Visagino teigia: „Atrodytų, kad šis, (vertybėmis grįstos) lyderystės būdas – minkštas ir nepasiteisinantis, per daug asmeniškas. Dalyvaudamas mokymuose supratau, kad savęs pažinimas ir gebėjimas pažinti savo ir kitų jausmus, būseną – tikros lyderystės esmė. Nes tik pažinęs save, išsiugdęs vadinamą emocinį intelektą gali dirbti su kitais. Reikia tikros stiprybės valdyti kolektyvą demokratišku būdu, stengiantis visus įtraukti ir užtikrinti visų dalyvavimą.“

Didžiausio pasaulyje ugdančio judėjimo šalyje atstovė, Lietuvos skautijos vadovė Ieva Žilinskienė pabrėžia: „Šie mokymai – puikus pavyzdys, kaip verslas ir nevyriausybinės organizacijos gali dirbti kartu ugdant jaunąją kartą. Mokymuose dalyvaujantys jaunuoliai lyderystės mokosi ir iš verslo atstovų, kitoje aplinkoje įgyta patirtis įpatingai svarbi ne tik organizacijos, ar nevyriausybinio sektoriaus plėtrai, tačiau ir Lietuvai – puikias patirtis sukaupę jaunuoliai auga vertingomis šaliai asmenybėmis.“

Prestižinių mokymų diplomą gegužės 8 d. lietuviams įteikė Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas, remiantis skautų judėjimą ir vertybėmis grįstos lyderystės mokymus. Vertybėmis grįstos lyderystės mokymai – prestižiniai, inicijuoti ir vykdomi Švedijos skautų organizacijos, bendradarbiaujant su verslo įmonėmis bei nevyriausybinėmis organizacijomis. Karlas XVI Gustavas pats daugiau nei 50 m. yra skautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius