Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 15

Prezidentas apdovanojo ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo dalyvius (nuotraukos)

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Vyčio Kryžiaus ordinais apdovanojo ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo (rezistencijos) dalyvius, didvyriškai gynusius mūsų šalies laisvę ir nepriklausomybę.
Apdovanojimų ceremonija
Apdovanojimų ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Apdovanojimai teikiami atsižvelgiant į krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės ir Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimo centro rekomendacijas, teigiama Prezidentūros pranešime.

Kreipdamasis į laisvės gynėjus, jų artimuosius ir iškilmių svečius, prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad šie metai žymi keletą labai svarbių Lietuvos istorijai sukakčių: pirmojo valstybės paminėjimo tūkstantmetį, Lietuvos laisvės kovų sąjūdžio Deklaracijos šešiasdešimtmetį ir Lietuvos narystės NATO penkmetį.

„Šiuos įvykius vienija bendra laisvės dvasia, bendros pastangos laisvai ir oriai gyventi saugant įvairiapusį savo šalies paveldą. Ne ginkluotė ir ne moderniausia technika, o būtent kovos dvasia yra tas kariuomenės pagrindas, nuo kurio prasideda tikroji gynybinė galia", - sakė V.Adamkus.

Atkreipęs dėmesį, kad kasmetinis Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos minėjimas yra vertybė, kurią būtina skleisti jaunimui, valstybės vadovas sakė džiaugiąsis, kad ši diena vis tvirčiau įleidžia šaknis į mūsų visuomenės kultūrinį gyvenimą ir liudija didžiulį dėkingumą visų laikų laisvės gynėjams.

„Todėl šiandien įteikiami valstybės apdovanojimai tegul tampa bent simboliniu padėkos aktu už šventą laisvės gynėjų auką, bent daliniu moralinės skolos grąžinimu. Kartu tebūna tai ženklas mūsų visuomenei ir tiems kariams, kuriems šiandieną suteikiami aukštųjų karininkų laipsniai ir įteikiamos pulkininkų laipsnių regalijos, kad Lietuvos valstybė laikosi ir laikysis moralės, istorinio teisingumo ir kitų laiko patikrintų vertybių, tęsiančių mūsų tautos ir valstybės tradicijas", - sakė prezidentas.

Prezidentas Valdas Adamkus suteikė pulkininko laipsnį Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabo Pajėgumų plėtros ir planavimo departamento Pajėgumų plėtros skyriaus viršininkui pulkininkui leitenantui Sauliui Guzevičiui ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos direktoriui pulkininkui leitenantui Juozui Kačergiui.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Lietuvoje minima gegužės 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius