-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 05

Prezidentas apdovanojo Lietuvai nusipelniusius žmones (nuotraukos)

Liepos 6-osios - Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje Valstybės ordinais ir medaliais Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.
Liepos 6-osios – Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje Valstybės ordinais ir medaliais prezidentas V.Adamkus apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.
Pagerbta ir S.Krupeckaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

Kreipdamasis į susirinkusiuosius apdovanojimų ceremonijoje, Prezidentas sakė:

 „Tūkstantmetį švenčianti Lietuva mini Valstybės dieną. Tokia proga apmąstome tautos praeitį, iš atminties iškyla svarbiausi faktai ir iškiliausios asmenybės, įsimintiniausi tautos istorijos tarpsniai. Visus mus vienija ypatingas jausmas, nusakomas žodžiais „Lietuvos kūrimas"".

 Šalies vadovas pažymėjo, kad tūkstantį metų Lietuva kovojo dėl išlikimo, tūkstantį metų stengėsi įsitvirtinti Europoje. Prezidentas pabrėžė, kad mūsų valstybė įveikė grėsmes tautos viduje ir nugalėjo išorės priešus, išvengė grėsmių nutautėti ar visiems laikams išnykti.

 Prezidentas atkreipė dėmesį, kad kiekvieną ramesnės istorijos tarpsnį, Lietuva, palyginti per trumpą laiką, sugebėdavo įveikti atsilikimą ir savo gyvenimo lygį pakelti iki Europos lygio.

 „Šiandien graži proga prisiminti tuos, kurie visais laikais kūrė Lietuvą, ir jiems padėkoti. Kūrusiems ją laisvėje ir nelaisvėje, gimtinėje, tremtyje ar priverstinėje emigracijoje", - sakė valstybės vadovas.

 Būtent todėl, Prezidento įsitikinimu, nuo pat pirmųjų tautinio atgimimo ženklų, nuo pirmųjų žodžių apie nepriklausomybę į Lietuvą plūdo didžiulis moralinis palaikymas iš įvairiausių pasaulio kraštų. Valstybės vadovas tvirtino, kad demokratinių jėgų ir šviesių asmenybių parama iš viso pasaulione tik drąsino, bet ir spartino valstybės grįžimą į pasaulio demokratinių šalių šeimą, į savo istorinės paskirties vietą, teigiama pranešime spaudai.

 „Kova už laisvę ir mokėjimas gyventi laisvėje - tai bendras vardiklis, vienoje istorinėje erdvėje jungiantis visų laikų lietuvių tragiškiausias kančias ir didžiausius laimėjimus, praeitį ir ateitį, visų laikų ginkluotas kovas ir kultūrą, švietimą, mokslą. Kiekvienos kartos, kiekvienos asmenybės pastangos kuria tai, kas ilgainiui susilieja į kūrybingą gyvos ir veiklios dvasios valstybę ir susieja mus, esančius čia ir dabar, su 1009-ųjų ir su Mindaugo Lietuva, su visa Lietuvos istorija", - sakė Prezidentas V. Adamkus.

Valstybės vadovas sakė lenkiąs galvą tų Lietuvos kūrėjų ir gynėjų šviesiam atminimui, kurie nesulaukė šios dienos ir nuoširdžiai padėkojo visiems, kurių savo darbu ir pastangomis Lietuva kasdien tampa šviesesnė, saugesnė ir viltingesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius