-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 02

Prezidentas atmetė LLRA-KŠS prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl rinkimų rezultatų

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį atmetė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Seimo rinkimų rezultatų.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidentūros teigimu, partija nepateikė pagrįstų argumentų, kad organizuojant rinkimus būtų padaryti šiurkštūs rinkimų įstatymo pažeidimai.

„Skunde nenurodomos aplinkybės bei nepateikiama pagrįstų argumentų, kurie patvirtintų, kad organizuojant ir vykdant Seimo rinkimus daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir vienmandatėje Panerių-Grigiškių rinkimų apygardoje galėjo būti padaryti šiurkštūs Seimo rinkimų įstatymo pažeidimai, dėl kurių galėjo būti iškreipta tikroji rinkėjų valia balsuojant šiose rinkimų apygardose,“ – BNS sakė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis

Valdemaro Tomaševskio vadovaujama partija skunde teigė, kad Seimo rinkimų įstatymą šiurkščiai pažeidė visuomenininko, laidų vedėjo Andriaus Tapino inicijuota kampanija, kuria buvo siekiama, kad partija nepatektų į parlamentą.

Vyriausioji rinkimų komisija šeštadienį patvirtino Seimo rinkimų rezultatus. Komisija konstatavo, kad akcija „Viso gero, Voldemortai“ ir leidinys „Viso gero, Valdemarai“ buvo neigiama LLRA-KŠS reklama, tačiau rinkimų kampanijos įstatymo nepažeidė, nes nei A. Tapinas, nei „Laisvės TV“ nebuvo politinės kampanijos dalyviai.

A.Tapinas sako, kad jis jokių teisės aktų nepažeidė, o akcija negali būti prilyginama politinei kampanijai.

Anot A.Bubnelio, prezidentas taip pat nusprendė netenkinti Centro partijos-tautininkų ir parlamentaro Justo Džiugelio skundų dėl rinkimų rezultatų Deltuvos pilietinėje rinkimų apygardoje ir Nemenčinės vienmandatėje rinkimų apygardoje.

LLRA-KŠS dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą prašymus pateikė prezidentui ir Seimui. Seimo vadovybės komentarų BNS gauti kol kas nepavyko.

Pagal įstatymą, Seimo rinkimų dalyviai per 24 valandas nuo Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimų gali juos apskųsti Seimui arba prezidentui, o Seimas ar prezidentas ne vėliau kaip per 48 valandas kreipiasi į Konstitucinį Teismą su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius