-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 30

Prezidentas: Baltarusijos klausimas turi būti svarstomas artimiausiame EVT susitikime

Baltarusijos klausimas turi būti svarstomas artimiausiame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, o Europos Sąjunga turi neatsilikti nuo kitų valstybių ir paskelbti sankcijas Minskui, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Europos ir pasaulio valstybės viena po kitos skelbia sankcijas Baltarusijai, Europos Sąjunga turi parodyti tvirtą valią ir nedelsdama aktyvuoti sankcijas, į sąrašą įtraukiant ir Aliaksandro Lukašenkos asmenį“, – trečiadienį išplatintamet pranešime spaudai sakė šalies vadovas.

Spalio 1-2 dienomis vyksiančio Europos lyderių susitikimo darbotvarkę G.Nausėda trečiadienį telefonu aptarė su EVT pirmininku Charlesiu Micheliu.

Anot Prezidentūros, šalies vadovas paragino Ch.Michelį įtraukti situacijos Baltarusijoje aptarimą į artimiausią lyderių susitikimą ir pabaigoje paskelbti baigiamąsias išvadas.

„Šalies vadovo manymu, Baltarusijos klausimas turi būti Europos Vadovų darbotvarkėje kaip ir kiti svarbūs užsienio politikos klausimai – Aleksejaus Navalno byla“, – rašoma pranešime.

Prezidento teigimu, Baltarusijoje nesiliauja taikių žmonių suėmimai ir smurtas, todėl svarbu įvesti bendras ES sankcijas.

Be kita ko, G.Nausėda EVT pirmininkui priminė ir Astravo atominės elektrinės paleidimo klausimą, kurį, anot šalies vadovo, Europos lyderiams būtina aptarti iki lapkričio 7 dienos, kai Baltarusijos režimas planuoja elektrinę paleisti.

Pokalbyje su Ch.Micheliu, pasak Prezidentūros, aptarti ir ES santykiai su Kinija, konfliktas Viduržemio jūroje bei A.Navalno byla.

Viršūnių susitikimas turėjo vykti praeitą savaitę, bet Ch.Michelis jį nukėlė, kai turėjo izoliuotis, jo apsaugos darbuotojui nustačius koronavirusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius