-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 03 /13:50

Valstybės vadovai su 96-uoju gimtadieniu pasveikino kadenciją baigusį prezidentą V.Adamkų

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė 96-ojo gimtadienio proga pasveikino kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų, pranešė prezidentūra. Prezidentas su žmona V.Adamkui įteikė puokštę gėlių.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė 96-ojo gimtadienio proga pasveikino kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų
Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė 96-ojo gimtadienio proga pasveikino kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų / Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr.

„Visada nelengva parinkti tinkamus palinkėjimo žodžius žmogui, kuris viską gyvenime yra pasiekęs. Bet kas labiausiai žavi jumyse, kad jūs visada politikoje išlikote žmogus, išsaugojote gražiąsias, žmogiškąsias savybes“, – sakė G.Nausėda.

Jis pasidžiaugė, kad V.Adamkus noriai dalyvauja įvairiuose renginiuose ir „dalina save toliau žmonėms“.

„Likite toks stiprus, nuoseklus savo principams“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Būkite laimingas ir suraskite sielos ramybę. Stiprybės“, – linkėjo šalies vadovas.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė kadenciją baigusiam prezidentui linkėjo sveikatos.

„Man atrodo, labai svarbu ir džiugu, kad prezidentas yra su mumis ir gali mus dažnai pradžiuginti ar kartais sudrausminti, sugrąžinti diskursą į etikos, vakarietiškos kultūros ribas. Ta savybė, ta pagalba jo ekscelencijos prezidento yra labai svarbi, ir tikrai labai norėčiau, kad dar daug daug metų prezidentas Adamkus mums šį malonumą suteiktų“, – sveikindama V.Adamkų žurnalistams kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis linkėjo V.Adamkui su žmona Alma Adamkiene ilgai būti kartu.

„Žinoma, aš jam noriu palinkėti kaip paprastai: aišku, visada – sveikatos, ištvermės, geros nuotaikos ir kad jie labai ilgai būtų kartu su ponia Alma“, – sakė profesorius V.Landsbergis.

96-ąjį gimtadienį švenčiantis V.Adamkus susitikti su jį pasveikinti norinčiais žmonėmis ketvirtadienį atvyko į savo kabinetą Prezidento kanceliarijoje. Kadenciją baigęs prezidentas sulaukė ne tik asmeninių sveikinimų, bet ir sveikinimų bei palinkėjimų socialinėje erdvėje.

Pastaraisiais metais V.Adamkui ir jo žmonai teko patirti sudėtingų sveikatos išbandymų. V.Adamkus jau stiprėja po jį užklupusios COVID-19 ligos ir jos sukeltų komplikacijų. A.Adamkienės, taip pat susirgusios COVID-19 ir kelias savaites gydytos Santaros klinikų reanimacijoje, sveikatos būklė taip pat pamažu gerėja. Šiuo metu ji gydoma ir slaugoma namuose.

V.Adamkus portalui lrytas.lt sakė, kad dėl to savo gimtadienį paminės kukliai namuose su A.Adamkiene.

V.Adamkus prezidento pareigas ėjo dvi kadencijas: 1998–2003 ir 2004–2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius