-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 20 /18:25

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl kompozitoriaus A. Raudonikio mirties

Prezidentas Gitanas Nausėda, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį pareiškė užuojautą dėl kompozitoriaus Algimanto Raudonikio mirties.
Luko Balandžio / BNS nuotr.
Algimantas Raudonikis

„Lietuvos muzikos kultūra neįsivaizduojama be ryškaus Algimanto Raudonikio fenomeno. Karta iš kartos atliekamos šio kūrėjo dainos, dažnai siejamos ir su liaudies kūryba, tapo lietuviškos muzikos klasika“, – teigiama prezidento užuojautoje.

Pasak G. Nausėdos, A. Raudonikis į Lietuvos istoriją įėjo „kaip unikalaus braižo kompozitorius, reikšmingai papildęs įvairių žanrų muzikos lobyną, legendinis kūrėjas mūsų atmintyje visuomet liks populiariosios vokalinės muzikos legenda“.

Anot Seimo vadovės, Lietuva neteko išskirtinės muzikos pasaulio asmenybės.

„Su legendinio kompozitoriaus melodijomis užaugo kelios gerbėjų kartos Lietuvoje. Jo dainos daugelį dešimtmečių lieka populiarios ir skamba tiek asmeninėse šventėse, tiek solidžiose salėse. Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą ir artimuosius, kūrybos gerbėjus ir visą kultūros bendruomenę“, – sakoma V. Čmilytės-Nielsen užuojautoje.

Anot premjerės Ingridos Šimonytės, kompozitoriaus kūryba tapo Lietuvos istorijos dalimi.

„Būna žmonių, kurie, rodos, bus tarp mūsų visada, o jiems pasitraukus, nepavyksta patikėti, kad jų jau nebebus. Algimantas Raudonikis – vienas tokių. Bet jo kūryba tapo Lietuvos istorijos dalimi ir neabejotinai gyvuos amžinai. A. Raudonikio šviesus atminimas skambės šimtuose jo rašytų dainų, su kuriomis jau užaugo ir kurias, tikiu, dainuos dar ne viena karta“, – sakoma premjerės užuojautoje.

Populiarių estrados dainų autorius A. Raudonikis mirė penktadienį eidamas 90-uosius metus.

Jis sukūrė apie 700 įvairaus žanrų kūrinių, per savo gyvenimą surengė daugiau kaip 400 autorinių koncertų. Kompozitorius 2004 metais apdovanotas Gedimino ordino Karininko kryžiumi, 2014 metais įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius