-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 08

Prezidentas kalbėdamas su Moldovos kolege išsakė paramą šalies europinei krypčiai

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėdamas su Moldovos prezidente Maia Sandu išsakė tvirtą paramą Moldovos integracijai į Europos Sąjungą (ES).
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjungos vėliava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidentas teigė, kad šalis padarė didelę pažangą įgyvendindama reformas ir Europos Komisijos rekomendacijas, tačiau, anot jo, būtina ir toliau dėti visas pastangas siekiant progreso, nes nuo jo priklausys šalies eurointegracijos greitis ir sėkmė.

„Kitą savaitę vyksiantis Europos Vadovų Tarybos susitikimas – itin svarbus tiek Moldovos, tiek Ukrainos eurointegracijos ateičiai. Būtina pasiekti ES vadovų sutarimą dėl šių šalių stojimo į ES derybų pradžios be jokių papildomų sąlygų. Tai yra geopolitinės reikšmės sprendimas, svarbus visai Europai. Turime pademonstruoti politinę valią ir žengti link didesnės ir stipresnės ES“, – sakė šalies vadovas.

Pasak prezidento, Moldovai ypač svarbu demonstruoti pažangą vykdant teisingumo sistemos reformą, kovojant su korupcija ir oligarchais. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi ir toliau dalintis patirtimi siekiant padėti Moldovai stiprinti reikiamus gebėjimus Europos integraciniame kelyje.

Europos Komisija lapkritį rekomendavo ES narėms pradėti oficialias derybas dėl narystės su Ukraina ir Moldova ir pasiūlė suteikti Sakartvelui kandidatės statusą.

Kitą savaitę Briuselyje vyks ES lyderių susitikimas, per kurį turėtų būti paskelbta, ar blokas pradeda derybas dėl naujų narių įstojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius