Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

Prezidentas priėmė Maltos ir Burkina Faso ambasadorių skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Maltos Respublikos ambasadoriaus Lorenso Grecho ir Burkina Faso Respublikos ambasadorės Monikos Ilboudo skiriamuosius raštus.
V.Adamkus
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Priimdamas Maltos ambasadoriaus Lietuvai skiriamuosius raštus šalies vadovas teigė, jog Malta yra puikus pavyzdys, kaip nedidelė valstybė gali tapti lygiaverte ir visateise Europos Sąjungos nare. „Malta, kaip ir Lietuva, patyrusi ir išgyvenusi daug istorijos negandų, gerai supranta stiprios, vieningos, atviros ir vertybėmis grįstos Europos reikšmę. Tokia Europa yra vilties simbolis ir traukos centras milijonams žmonių", – pabrėžė Respublikos Prezidentas.

„Džiaugiuosi gerais Lietuvos ir Maltos santykiais tiek dvišaliu, tiek ir Europos Sąjungos lygmeniu. Malta – viena iš sparčiausiai besivystančių naujųjų Europos Sąjungos narių ir svarbi mūsų partnerė. Daugeliu europinės darbotvarkės klausimų, tokių kaip Europos Sąjungos institucinių reformų procesas, Lisabonos sutartis ar regioninis bendradarbiavimas, mūsų pozicijos yra itin artimos", – sakė šalies vadovas.

Prezidentas V. Adamkus pasveikino Maltos Respubliką nuo 2008 metų tapus euro zonos nare. Valstybės vadovo nuomone, šis laimėjimas neabejotinai įrodo, kad Europos Sąjungos teikiamomis galimybėmis gali pasinaudoti visos jos narės. Respublikos Prezidentas išreiškė įsitikinimą, kad Maltos patirtis ir veržlumas paskatins naujus Lietuvos ir Maltos valstybių verslo projektus, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.

Burkina Faso Respublikos ambasadorės skiriamųjų raštų įteikimo ceremonijoje Prezidentas V. Adamkus pasveikino pirmąją Burkina Faso ambasadorę Lietuvai. „Ambasadoriaus paskyrimas suteikia puikią galimybę sustiprinti mūsų valstybių santykius ir nubrėžti naujas bendradarbiavimo gaires", – teigė valstybės vadovas.

„Prieš beveik 11 metų užmegzti diplomatiniai santykiai mūsų šalims atvėrė galimybę ieškoti bendrų interesų ir bendradarbiavimo perspektyvų. Šiandien siekiame su Burkina Faso plėtoti politikos, ekonomikos ir kultūros ryšius, siekti aktyvesnio bendradarbiavimo tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip Jungtinės Tautos ar Tarptautinė frankofonijos organizacija. Mus itin domina Burkina Faso patirtis Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje", – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas V. Adamkus pabrėžė, jog aktyvus Europos Sąjungos vaidmuo Afrikos žemyne skatina Lietuvą ieškoti naujų sąlyčio taškų su Afrikos valstybėmis. Respublikos vadovo teigimu, Lietuva stebi 2007 metais patvirtintą Europos Sąjungos ir Afrikos strateginę partnerystę bei jos įgyvendinimą ir ieško būdų, kaip galėtų prie jos aktyviau prisidėti.

„Manau, jog turime skirti daugiau dėmesio dvišalių ekonominių ryšių plėtrai. Aš viliuosi, kad nuolat gerėjančios Burkina Faso ir Europos Sąjungos tarpusavio prekybos sąlygos ir Jūsų, Ponia Ambasadore, asmeninės pastangos prisidės prie aktyvesnio mūsų šalių piliečių ir verslo bendradarbiavimo", – išreiškė viltį valstybės vadovas.

Respublikos Prezidentas palinkėjo abiem ambasadoriam kuo didžiausios sėkmės vykdant jiems skirtą misiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius