Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

Prezidentas S.Šulcę paaukštino pareigose – tapo svarbiausia patarėja švietimo, kultūros klausimais

Prezidentas Gitanas Nausėda Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovo ieškojo beveik tris mėnesius. Prezidentūrai pirmadienį atnaujinus kontaktų sąrašą, paaiškėjo, kad ja tapo Sonata Šulcė. Prieš tai ji šiame skyriuje dirbo patarėja.
Sonata Šulcė
Sonata Šulcė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmaisiais savo darbo prezidentūroje mėnesiais S.Šulcė, anot G.Nausėdos, „spėjo pademonstruoti gebėjimus telkti bendruomenę ir užtikrinti glaudų bendradarbiavimą su ja“.

„Šios grupės vadovą ir kitus jos narius rinkausi itin atsakingai vertindamas kandidatų patirtį ir kompetenciją, tačiau dar daugiau dėmesio skyriau vertindamas galimą švietimo, mokslo ir kultūros atstovų bendruomenės pasitikėjimą jais“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojamas prezidentas.

Anot jo, prezidentūros Švietimo, mokslo ir kultūros grupės komanda „jau ėmėsi įgyvendinti svarbias iniciatyvas visuomenei svarbiose ir itin jautriose srityse“.

Patarėjas – Š.Radvilavičius

Prezidentūra taip pat pranešė, kad spalio viduryje minėtą komandą papildys patarėjas Šarūnas Radvilavičius. Spalio pabaigoje – dar vienas neįvardytas asmuo. Esą tada grupė bus suformuota pilnai.

Anksčiau 15min turėjo žinių, kad Š.Radvilavičiui matuojama vyriausiojo patarėjo švietimo ir kultūros klausimais kėdė. Tai patvirtino ir pats pretendentas, ir prezidento atstovas spaudai A.Bubnelis.

„Šarūnas Radvilavičius yra vienas iš kandidatų į šią poziciją“, – teigė jis.

Kodėl Š.Radvilavičius netapo grupės vadovu, prezidentūra nenurodė.

Š.Radvilavičius Vilniaus universitete (VU) studijavo istoriją, įgijo bakalauro laipsnį. Mykolo Romerio universitete apsigynė Viešojo administravimo magistro studijas, taip pat baigė Filosofijos magistrantūros studijas Oslo universitete Norvegijoje.

Arno Strumilos / 15min nuotr./ Prezidentūra
Arno Strumilos / 15min nuotr./ Prezidentūra

Pastaruosius 14 metų jis dirbo Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktoriaus pavaduotoju, buvo atsakingas už strateginį veiklos planavimą ir valdymą, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo koordinavimą, projektų planavimą ir įgyvendinimą kultūros, švietimo, aplinkosaugos, socialinės rūpybos, energetikos, regioninės politikos ir kitose srityse.

Prieš prisijungdama prie prezidento komandos, S.Šulcė dirbo Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje, buvo atsakinga už ilgalaikės kultūrinės veiklos planavimą ir organizavimą, rengė straipsnius įvairiems leidiniams.

S.Šulcė VU baigė Kultūros istorijos ir antropologijos krypties bakalauro studijas, taip pat Politikos ir medijų krypties studijas VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Pareigos – atsakingos

Liepos viduryje pristatydamas savo komandą, prezidentas teigė, kad Švietimo, mokslo ir kultūros grupės reikšmė – išskirtinė, esą todėl šios grupės vadovas tuomet nepristatytas.

„Ši grupė yra nepaprastai svarbi, nes kultūros ir švietimo reikšmę ir svarbą akcentavome rinkimų kampanijos metu. Štai kodėl mes iki šiol labai atidžiai ir atsakingai rinkdamiesi taip dar ir nepadarėme galutinio sprendimo“, – kalbėjo G.Nausėda.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Jo vyriausiasis patarėjas komunikacijos klausimais Aistis Zabarauskas liepos pabaigoje 15min nurodė, kad asmens į švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovo pareigas ieškoma atsakingai.

„Dėl to, kad ji apima kelias sritis, kurios iš pirmo žvilgsnio yra labai panašios, bet iš tikrųjų daug jose ir skirtumų. Kultūra, švietimas, mokslas – tam žmogui, kuris vadovaus grupei, reikės koordinuoti ganėtinai skirtingų sričių specialistus. Dėl to ir ieškome atsakingai“, – sakė jis.

Vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis rugpjūtį 15min teigė, kad G.Nausėda, ieškodamas Švietimo grupės vadovo, renkasi iš penkių kandidatų.

„Švietimo grupės vadovą prezidentas renkasi iš penkių kandidatų. Kandidatūros tikrai yra geros ir čia toks sunkus apsisprendimas, nes su tuo žmogumi reikės dirbti penkerius, o gal ir dešimt metų.

Ta grupė labai svarbi prezidentui, nes jis visada labai akcentavo švietimą ir kultūrą. Grupė veikia jau dabar, bet kol kas neturi vadovo“, – komentavo jis.

Minėta E.Ganda Bogdanienė

Tarp kandidatų užimti vyriausiojo prezidento patarėjo pareigas buvo minima Vilniaus dailės akademijos prorektorė Eglė Ganda Bogdanienė.

Ji pati 15min pripažino, kad tokios kalbos turi pagrindo. Tačiau prezidentas netrukus pareiškė esą informacija, kad švietimo, kultūros ir mokslo klausimais jam patarinės Dianos Nausėdienės inauguracijos vakaro suknelės bendraautorė, „nėra teisinga, ji yra tik iš dalies teisinga, nes jokių sprendimų dar nėra padaryta“.

Šiuo metu grupėje taip pat dirba patarėja Vilma Bačkiūtė ir vyriausioji specialistė Lina Kančytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius