-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

Prezidentas: Sakartvelo ateitis Europoje priklauso nuo vykdomų reformų ir vertybių diegimo

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitikęs su į Lietuvą atvykusia Sakartvelo prezidente Salome Zurabišvili pabrėžė, kad šaliai siekiant Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statuso būtinas progresas vykdant reformas ir įgyvendinant Europos Komisijos rekomendacijas.
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Lietuvos ir Sakartvelo prezidentai
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Lietuvos ir Sakartvelo prezidentai

„Sakartvelo visuomenė palaiko šalies europinę ateitį. Tikiuosi, kad jūsų šalį lydės provakarietiški geopolitiniai sprendimai ir pasiryžimas siekti europinės ir euroatlantinės integracijos. Sakartvelo ateitis dabar priklauso nuo gebėjimo susitelkti vykdant reformas ir puoselėti europietiškas vertybes: demokratijos, žmogaus teisių ir teisinės valstybės principų laikymosi“, – sakė prezidentas.

Susitikime šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva išlieka nuoseklia Sakartvelo europinės integracijos rėmėja.

Prezidentas teigė, kad Sakartvelui siekiant gauti ES šalies kandidatės statusą būtina demonstruoti progresą vykdant reformas ir įgyvendinant EK rekomendacijas, ypač tokiais klausimais kaip visuomenės politinė depoliarizacija, teismų reformos, deoligarchizacija ir žiniasklaidos laisvė.

Pasak Lietuvos vadovo, svarbus ir bendras Sakartvelo geopolitinio kurso sinchronizavimas su ES užsienio politikos prioritetais bei ES sankcijų politikos agresorei Rusijai nuoseklus palaikymas.

Lietuvos vadovas akcentavo, kad Lietuva pasisako už Sakartvelo eurointegracijos procesą kartu su Ukraina ir Moldova, ragino Sakartvelą neprarasti istorinės progos gauti ES šalies kandidatės statusą.

Susitikime prezidentai taip pat aptarė saugumo situaciją regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius