Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 03

Šalčininkuose pasiskiepijęs prezidentas: vakcinos saugo gyvybes

Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia tradiciją – darbo dieną regione. Šiandien šalies vadovas lankosi Vilniaus regione, rašoma prezidentūros pranešime spaudai. Šalčininkuose prezidentas ir jo komandos nariai pasiskiepijo trečiąja sustiprinančia vakcinos nuo koronaviruso doze.
Prezidentas Gitanas Nausėda Šalčininkuose pasiskiepijo trečiuoju skiepu nuo Covid-19
Prezidentas Gitanas Nausėda Šalčininkuose pasiskiepijo trečiuoju skiepu nuo Covid-19 / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Jašiūnų dvaro rūmuose valstybės vadovas susitiko su Šalčininkų rajono meru Zdzislavu Palevičiumi, Elektrėnų meru Kęstučiu Vaitukaičiu, Širvintų rajono mere Živile Pinskuviene, Švenčionių rajono meru Rimantu Klipčiumi, Trakų rajono meru Andriumi Šatevičiumi, Ukmergės rajono meru Rolandu Janicku, Vilniaus rajono vicemeru Robertu Komarovskiu.

Su savivaldybių vadovais Prezidentas aptarė teisėkūros iniciatyvą dėl savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimo. „Siūlau tokius pakeitimus, nes tikiu, kad turime pasitikėti savivalda, kuri, būdama arčiau, geriau mato vietinių žmonių poreikius, žino, ko labiausiai reikia jų gerovei“, – sakė šalies vadovas. Savivaldos stiprinimas, galimybių vietos valdžiai atlikti investicijas, ypač bendrai finansuojamas su ES ar biudžeto parama, didinimas buvo Prezidento rugsėjį inicijuoto Regionų forumo dėmesio centre. Jau kitą savaitę, prieš pateikdamas Seimui svarstyti, inciatyvą Prezidentas aptars su Seimo frakcijų vadovais.

Susitikime buvo aptarta ir kita Prezidento iniciatyva, kurią parengė susisiekimo ministras, – Kelių finansavimo sistemos pertvarka. Dabar Seime svarstoma pertvarka vidutiniškai daugiau kaip 20 proc. padidintų visoms savivaldybėms skiriamą lėšų dalį, depolitizuotų lėšų skirstymą, suteiktų daugiau savarankiškumo prižiūrint ir plečiant kelių tinklą pačioms savivaldybėms.

Prezidentas taip pat išklausė merų vertinimą ir pasiūlymus dėl numatomų sveikatos ir švietimo įstaigų tinklo reformų. Šalies vadovas pabrėžė, kad reformų centre turi likti žmonės ir jų poreikiai, o pertvarkų tikslas turi būti sveikatos paslaugų ir švietimo kokybė.

Daug dėmesio susitikime buvo skirta vakcinavimo situacijai. Prezidentas akcentavo nepakankamą senjorų vakcinavimo tempą, ragino aktyviau įtraukti vietos bendruomenes ir nevyriausybines organizacijas, vietos lyderius.

Po susitikimo Prezidentas lankėsi Šalčininkų vakcinacijos centre, kur pasiskiepijo stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze. Drauge su prezidentu pasiskiepijo ir apie dešimt jo komandos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius