Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 20

Prezidentas su žmona vyks į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją

Prezidentas Gitanas Nausėda ir žmona Diana Nausėdiene lankysis Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, JAV. G.Nausėda kitą savaitę dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 74-osios sesijos atidaryme ir sakys pirmąją savo kadencijoje kalbą daugiašalei auditorijai. Numatytas ir susitikimas su JT Generaliniu Sekretoriumi Antonio Guterresu, pranešė Prezidentūra.
Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda
Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Niujorke prezidentas taip pat lankysis vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ būstinėje, dalyvaus viename didžiausių renginių pasaulyje, skirtame globalios ekonomikos klausimams, – „Bloomberg Business Forum“. Jame G.Nausėda matysis su tarptautinių bendrovių vadovais ir aptars plėtros Lietuvoje galimybes.

Prezidentas dar vyks į kasmetinį globalios socialinės politikos lyderių forumą „Concordia Annual Summit“ ir pasakys kalbą „Gerovės valstybė skaitmeniniame amžiuje“.

Antradienį G.Nausėda su žmona dalyvaus JAV prezidento Donaldo Trumpo šventiniame priėmime valstybių ir vyriausybių vadovams. Numatomas susitikimas ir su Niujorko lietuvių bendruomene.

D.Nausėdienė savo ruožtu lankysis dvikalbėje ir dvikultūrėje mokykloje („The Bilingual and Bicultural School“), kur aptars visuomenės atskirties ir socialinės integracijos iššūkius. Taip pat ji viešės lietuvių kilmės juvelyro Aleksandro Šepkaus studijoje ir šeimos fondo būstinėje susitiks su visuomenės veikėja Jurate Kazickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius