-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12 /15:24

G.Šimkus žada modernizuoti centrinį banką

Naujasis Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus per savo penkerių metų kadenciją, be kitų prioritetų, ketina modernizuoti centrinį banką.
Gediminas Šimkus
Gediminas Šimkus / Roberto Dačkaus nuotr.

Susitikime su prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį G.Šimkus pabrėžė, kad viena modernizavimo krypčių – modernūs technologiniai sprendimai LB veikloje, finansų rinkos dalyvių reguliacinės naštos mažinimas, vieno langelio principas renkant finansų rinkos dalyvių ataskaitas.

G.Nausėda ir G.Šimkus, be to, aptarė prioritetines centrinio banko veiklos kryptis ir artimiausius darbus, pranešė Prezidentūra.

Susitikime taip pat akcentuota būtinybė įveiklinti vietos kapitalo rinką, taip skatinant alternatyvas smulkiajam ir vidutiniam verslui. Neišnaudotą potencialą taip pat turi Lietuvos kooperatinė bankininkystė su plačiu regioniniu tinklu.

„Akivaizdu, kad smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimas yra vienas iš svarbiausių iššūkių Lietuvoje siekiant tvaraus ekonomikos augimo“, – pranešime sakė prezidentas.

G.Šimkus paskirtas nuo balandžio 7 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius