-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas sustabdė Kauno teisėjos V.Jegorovienės įgaliojimus

Šalies vadovas Gitanas Nausėda trečiadienį sustabdė Kauno apylinkės teismo teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimus.
Teisėja Vida Jegorovienė
Teisėja Vida Jegorovienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip nurodoma prezidento pasirašytame dekrete, teisėjos įgaliojimai sustabdyti iki įsigalios Teisėjų garbės teismo sprendimas, o jeigu šis, išnagrinėjęs drausmės bylą, pasiūlys prezidentui atleisti V.Jegorovienę – iki jos atleidimo.

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė, kad įgaliojimų sustabdymo metu teisėjai nebus skiriamos naujos bylos, o esančios jos žinioje bus perskiriamos kitiems teisėjams. Proceso dalyviai apie pasikeitusius teismo posėdžių laikus bus informuoti numatyta tvarka.

Anot teismo, prezidento dekretas dėl teisėjos įgaliojimų sustabdymo leidžia „bent laikinai užkirsti kelią iki šiol darytiems pažeidimams“, galutinį sprendimą priims Teisėjų garbės teismas.

Patarti prezidentui stabdyti V.Jegorovienės įgaliojimus nutarė pirmadienį posėdžiavusi Teisėjų taryba. Ji patenkino Kauno apylinkės teismo pirmininko Arūno Purvainio kreipimąsi.

„Tai yra sveikintinas sprendimas, kuris yra būtinas norint užtikrinti teisę į teisingą teismą ir pagarbą žmogaus teisėms“ , – BNS perduotame komentare šią savaitę sakė A.Purvainis.

Teismo pirmininkas tarybos prašė stabdyti teisėjos įgaliojimus, nes V.Jegorovienei už drausmės pažeidimus skirti du papeikimai, šiuo metu iškelta trečia drausmės byla.

Kaip anksčiau BNS nurodė A.Purvainis, prašymą jis teikė atsižvelgdamas į tai, kad V.Jegorovienės elgesys po lapkričio 10 dieną iškeltos trečios drausmės bylos „ne tik nepasikeitė ir negerėjo, tačiau tik dar blogėjo ir blogėja“.

A.Purvainio teigimu, dėl V.Jegorovienės veiklos nuolat gaunami procesų šalių, jų gynėjų, posėdžių sekretorių, kitų institucijų, notarų skundai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius