Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 10

Prezidentas vėl aplankė ponią Kotryną: gėrė mineralinį, valgė sumuštinius ir žadėjo grįžti su tėvuku

Šeštadienio rytą prezidentas Gitanas Nausėda vėl aplankė Pabaisko bažnyčios varpininkę ponią Kotryną, apie kurią jis nuolat kalbėdavo savo rinkiminės kampanijos metu. Prezidentas užsuko ir į ponios Kotrynos butą, kur pasveikino ją su būsimu jubiliejumi ir papusryčiavo.
Gitano Nausėdos ir Kotrynos susitikimas
Gitanas Nausėda su ponia Kotryna / LR Prezidentūros nuotr.

Šeštadienio rytą, apie pusę vienuoliktos, prezidentas Gitanas Nausėda su palyda atvyko į Pabaisko miestelį. Čia jis susitiko su Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčioje dirbančios varpininke Kotryną, su kuria susipažino per prezidentinę kampaniją ir kuri, anot prezidento, suteikė jam stiprybės politinėse kovose.

„Tai buvo kaip ir privatus vizitas, bet susirinko daug gyventojų, – sakė Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas. – Buvo koks trisdešimt-penkiasdešimt žmonių.“

Pirmiausiai prezidentas G.Nausėda nuėjo į ponios Kotrynos butą. Kitą ketvirtadienį ji švęs devyniasdešimtąjį jubiliejų, todėl prezidentas norėjo ją iš anksto pasveikinti.

„Jis išgėrė stiklinę mineralinio vandens, suvalgė sumuštinių, apžiūrėjo Kotrynos butą. Jis labai gyrė, kad Kotryna gražiai gyvena“, – pasakojo seniūnas G.Lapukas.

Sujaudinta prezidento vizito, ponia Kotryna 15min sakė: „Mes labai nuoširdžiai pasikalbėjome, labai nuoširdžiai. Mūsų laukai sueina, mes jaučiam vienas kitą.“

Po to prezidentas G.Nausėda ir ponia Kotryna, lydimi pusšimčio Pabaisko gyventojų, apsilankė Švč. Trejybės bažnyčioje, kur dirba Kotryna.

„Aš jam parodžiau savo darbą“, – pasakojo ji.

Prezidentas Pabaiske viešėjo apie valandą. Po to išvažiavo į Ukmergės rajone esantį Užugirio dvarą, kur bus atidengtas paminklas prezidentui Antanui Smetonai.

„Pažadėjo dar aplankyti mane, – sakė ponia Kotryna. – Žadėjo atvažiuoti su savo tėvuku, nes mes su jo tėvuku esame bendraamžiai.“

Vėliau šeštadienį prezidentas G.Nausėda savo feisbuke paskelbė įrašą, kuriame pasakojo apie susitikimą Kotryną.

„Šiek tiek jaudinausi prieš važiuodamas į Pabaiską, nes ponią Kotryną senokai mačiau paskutinį kartą. Tačiau visą laiką bendravome mintimis ir maldomis, – rašė G.Nausėda. – Aš noriu palaikyti ryšį su visais žmonėmis, gyvenančiais įvairiose Lietuvos vietose, kurie kantriai dirba savo darbus, nesiskundžia, neaimanuoja, bet tikisi gyventi geriau. O valdžios pareiga ir yra siekti, kad kartu su visa Lietuva gyventume geriau.“

Per rinkimus juto maldas

Pirmą kartą apie kelionę į Pabaiską ir bažnyčioje sutiktą varpininkę Kotryną prezidentas G.Nausėda prabilo 2018-ųjų rugpjūtį.

Po mėnesio, rugsėjį, darsyk apie Kotryną kalbėjo skelbdamas apie savo sprendimą siekti prezidento posto.

LR Prezidentūros nuotr./Gitano Nausėdos ir Kotrynos susitikimas
LR Prezidentūros nuotr./Gitano Nausėdos ir Kotrynos susitikimas

„Nuolat prisimenu savo kelionę į Pabaiską, kur Švč. Trejybės bažnyčioje norėjau pamatyti ir išgirsti vieną iš seniausių Lietuvoje varpų. Ten sutikau nuostabią varpininkę ir šventovės saugotoją Kotryną. Įkopusi į devintąją dešimtį, sudiržusiomis rankomis, tačiau šviesiomis, gilią sielą liudijančiomis akimis. Kotryna nepavargdama meldžiasi už mus, kad pas mus būtų mažiau piktadarysčių ir kad pagaliau nustotumėme kariauti vienas prieš kitą. Tąkart pagalvojau: bet juk čia ir yra tikroji, tylioji Lietuva, kuri aria žemę, kepa duoną, auklėja vaikus, gelbėja žmones nuo ligų. Lietuva, kuriai sunku, tačiau ji nepalūžta, ji tiki, kad rytoj bus geriau. Ir taip jau dvidešimt aštuonerius metus“, – sakė G.Nausėda.

Gegužės 26-osios naktį, sužinojęs, kad tapo Lietuvos prezidentu, G.Nausėda aiškino, esą visą rinkimų kampanija jutęs šios moters palaikymą ir maldas.

„Nuo to laiko aš jos daugiau nesutikau, bet aš visą laiką jaučiau, kad ji už mane meldžiasi. Tai man labai padėjo. Padėjo, kai mes pradėjome keliauti per Lietuvą, – sakė G.Nausėda. – Jos malda lydėjo, kai atrodė sunku, pavargome, gal kažkiek išsisėmėme. Prisiminęs ją ir jos maldą, aš vėl įgydavau jėgų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius