Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06 /11:43

Prezidentė „artimiausiu metu“ priims sprendimus dėl S.Skvernelio

Prezidentė Dalia Grybauskaitė „artimiausiu metu“ priims sprendimus dėl vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, pranešė šalies vadovės atstovė.
Prezidentės susitikimas su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu
Saulius Skvernelis susitikime su Dalia Grybauskaite praėjusiais metais. / R. Dačkaus nuotr.

„Prezidentė su premjeru aptarė susiklosčiusią situaciją dėl vidaus reikalų ministro ir artimiausiu metu priims reikiamus sprendimus“, – BNS trečiadienį sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Pasak jos, premjeras formaliai nepateikė naujų kandidatūrų vadovauti Vidaus reikalų ministerijai.

Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius atstatydinti ministrą S.Skvernelį nusprendė tada, kai jis paskelbė Seimo rinkimuose dalyvausiantis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Į Vyriausybę S.Skvernelį delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija, bet jis nėra partijos narys.

Jis trečiadienį žurnalistams sakė su prezidente aptaręs „tolimesnį vidaus reikalų ministerijos darbą“ ir aptaręs galimus kandidatus į vidaus reikalų ministrus.

„Oficialiai nepateikiau, bet žodžiu aptarėme. Aš STT buvau paprašęs žodžiu, kad pateiktų man tam tikras išvadas, kad greičiau būtų galima gauti dokumentus apie tuos visus tris „Tvarkos ir teisingumo“ pateiktus kandidatus“, – sakė A.Butkevičius.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero tiekimu.

A.Butkevičius pirmadienį atmetė „tvarkiečių“ siūlytą parlamentaro Povilo Gylio kandidatūrą į ministrus. Netrukus po to „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Rolandas Paksas pranešė pateikęs tris naujus kandidatus, bet jų pavardžių neatskleidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius