Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 07 23 /18:43

Prezidentė Artūrui Zuokui: konkurencija visur labai naudinga, ypač Vilniaus šilumos ūkyje

Apie planus ieškoti alternatyvaus kandidato kituose prezidento rinkimuose paskelbusiam Vilniaus merui Artūrui Zuokui prezidentė Dalia Grybauskaitė atkirto, jog konkurencija naudinga visur, ypač sostinės šilumos ūkyje.
Artūras Zuokas ir Dalia Grybauskaitė
Artūras Zuokas ir Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Bet kokia konkurencija visur yra labai naudinga. Kai aš dalyvavau rinkimuose, buvo septyni kandidatai, taigi žmonės turėtų didesnę galimybę rinktis, jeigu būtų kandidatų daugiau. O konkrečiai Vilniaus merui norėčiau atsakyti taip – konkurencija visur labai naudinga politikoje, ypač Vilniaus šilumos ūkyje“, – žurnalistams pirmadienį sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė tiesiai neatsakė, ar yra apsisprendusi siekti antrosios kadencijos. Ji pabrėžė, kad kandidatų iškėlimas prasideda likus 80 dienų iki rinkimų dienos.

Prezidentė anksčiau ne kartą yra kritikavusi mero A.Zuoko vadovaujamą sostinės savivaldybę dėl padėties šilumos ūkyje.

Vilniaus meras A.Zuokas praėjusią savaitę surengė spaudos konferenciją, kurioje pareiškė kviečiantis visuomenę ieškoti alternatyvaus kandidato prezidento rinkimuose.

„Mane nuliūdino prezidentės trejų metų apžvalga, kai ji išsakė poziciją, kad ji niekada neklysta, neprivalo aiškintis ir atsiskaityti visuomenei. Manau, kad tai labai grėsmingi pareiškimai“, – tuomet sakė Vilniaus meras.

„Nesutinku su tuo, kad prezidento rinkimai vyktų be alternatyvos ir kad rinkimai bus iš vieno kandidato. Kviečiu šiandien visą visuomenę kartu ieškoti galimų kandidatų, kurie turėtų pasitikėjimą“, – teigė A.Zuokas.

Prezidento rinkimai numatomi 2014 metų birželį.

Atnaujinta 18.43 val. A.Zuokas, atsakydamas į D.Grybauskaitės pareiškimą, išplatino pranešimą spaudai, kuriame dėkoja už atkreiptą dėmesį į išsakytas mintis, jog politikoje būtina konkurencija ir kituose prezidento rinkimuose žmonėms reikalinga alternatyva. A.Zuokas taip pat atkreipė dėmesį, kad prezidentės atsakymas nėra dalykiškas ir pasvertas.

„Tai nelabai panašu į pirmojo valstybės asmens pasisakymą, kuomet nukreipiamas dėmesys nuo pagrindinės temos ir iš karto kuriamos sąmokslo teorijos, ypač žinant, kad strateginiai sprendimai energetikos sektoriuje priklauso nuo  Prezidentės ir Lietuvos respublikos vyriausybės, konkrečiai nuo Energetikos ministerijos.  Prezidentė šaliai vadovauja jau trejus metus, Vyriausybė – ketverius.  Ir tiek Vyriausybės, tiek Prezidentės rankose yra visos įstatymų galios padaryti taip, kad konkurencija atsirastų ir šilumos ūkyje. Tik norėtusi, kad ne politikai, o specialistai patartų, kaip konkurenciją realizuoti šilumos ūkyje. Šilumos kainos Vilniuje yra vienos mažesnių, pavyzdžiui, už šilumą daugiau moka Pakruojis, Anykščiai, Prienai, Biržai, Alytus, Trakai, Skuodas, Vilkaviškis, Druskininkai, Šalčininkai“, – teigia A.Zuokas.

A.Zuokas paragino prezidentę priimti reikiamus sprendimus, kad šalyje veiktų konkurencija pasirinkti skirtingo kuro rūšis ir sumažėtų energetinė priklausomybė nuo dujų. Tai yra, Lietuvoje būtų kuo greičiau pereita prie biokuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje