Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 21 /16:03

Dalia Grybauskaitė atšaukė dekretą dėl malonės suteikimo už mažametės seksualinį prievartavimą nuteistam Artemijui Isačenkai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atšaukia dekretą dėl malonės suteikimo 68 metų Artemijui Isačenkai, kuris 2005 metais buvo nuteistas už trylikametės išprievartavimą. Prezidentė tikina buvusi suklaidinta.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tokį sprendimą šalies vadovė priėmė, nes paaiškėjo, jog buvo pateikta netiksli, ne visa ir klaidinanti informacija apie šį asmenį ir jo padarytas nusikalstamas veikas, todėl jis negali būti atleistas nuo likusios bausmės, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

„Malonės komisijai medžiagą rengiančios kanceliarijos specialistės padarė klaidą nurodydamos nusikaltimą, už kurį yra teistas malonės prašantis asmuo – vietoje „seksualinis prievartavimas“ įrašydamos „turto prievartavimas“. Svarbiausia, kad klaida pastebėta ir ištaisyta laiku, dekretui dėl malonės suteikimo dar neįsigaliojus“, – BNS sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Prezidentės dekretu A.Isačenko buvo atleistas nuo likusios dviejų mėnesių ir 30 dienų laisvės atėmimo bausmės.

Dėl šio atvejo Prezidento kanceliarijoje atliekamas tarnybinis tyrimas.

Kanceliarijos specialistės padarė klaidą nurodydamos nusikaltimą – vietoje „seksualinis prievartavimas“ įrašė „turto prievartavimas“.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, 2005 metais A.Isačenko (tuomet jam buvo 60 metų) buvo nuteistas už 13-etės išprievartavimą. Nusikaltimą jis įvykdė 2003-iųjų pabaigoje. Viename rajono centre gyvenęs vyras daugiabučio kieme pastvėrė kaimynės 13-metę giminaitę ir nusitempė į savo butą. ČIa jis išniekino mažametę. Grįžusi į namus mergaitė viską papasakojo mamai.

Po išprievartavimo mergaitei teko keletą savaičių gydytis Vilniuje, Vaikų ligoninėje. Paskui ji dar ilgai lankėsi pas psichologą, nes po to klaikaus įvykio mergaitė ėmė bijoti vyrų, tapo nervinga, sutriko miegas.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Malonės komisijai vadovauja prezidentė, tačiau pagal Malonės prašymų nagrinėjimo nuostatus komisijos nuomonė dėl malonės teikimo prezidento nesaisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius