-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 21

Prezidentė: biudžeto priėmimas užtikrins šalies stabilumą, sustiprins pozicijas tarptautinėse rinkose

Seimo patvirtintas kitų metų biudžetas, numatantis griežtas taupymo priemones, užtikrins šalies stabilumą ir sustiprins Lietuvos pozicijas tarptautinėse rinkose, trečiadienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Seimui užteko politinės valios priimti kitų metų biudžetą ir užtikrinti šalies stabilumą. Tai sustiprins Lietuvos pozicijas tarptautinėse rinkose ir sudarys galimybes tęsti svarbiausius valstybės projektus“, – sakė prezidentė.

„Biudžetas numato tolesnes griežtas taupymo priemones, kurios yra būtinos šioje ekonominėje situacijoje. Tačiau atsižvelgia į sunkiausiai besiverčiančių šalies gyventojų padėtį“, – teigė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovės poziciją BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Seimas antradienio vakarą patvirtino 2012 metų biudžetą, kuriame numatoma, kad viešųjų finansų deficitas neviršys 3 proc. bendrojo  vidaus produkto (BVP). Tokį reikalavimą yra numačiusi Europos Sąjunga (ES). Lietuvos valdžios teigimu, didesnis deficitas apsunkintų Lietuvos galimybes skolintis tarptautinėse rinkose.

Seimo patvirtintuose valstybės ir savivaldybių, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetuose numatyta dar apkarpyti valstybės išlaidas, bet per krizę sumažintos pensijos nuo sausio 1 dienos atstatomos į 2009 metų lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius