-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 10

Prezidentė D.Grybauskaitė Seimui linki politinės valios priimant svarbiausius žmonėms sprendimus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė laišku pasveikino į Seimo rudens sesiją susirinkusius parlamentarus.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šį politinį sezoną bus svarbu, kaip niekada, parlamentinių politinių jėgų susitelkimas ir bendros Seimo, Vyriausybės, Prezidento institucijos pastangos siekiant svarbių Lietuvai sprendimų. Esu pasiryžusi ir toliau glaudžiai bendrauti su visomis parlamentinėmis frakcijomis, įdėmiai išklausyti tiek valdančiosios koalicijos, tiek opozicinių jėgų nuomones ir siūlymus“, – laiške parlamentarams teigia prezidentė.

Kaip teigiama prezidentūros pranešime, naują politinį sezoną pradedančiam Seimui prezidentė palinkėjo politinio ryžto priimant Lietuvos žmonėms itin svarbius įstatymus, ypač skirtus kovai su korupcija stiprinti ir baudžiamajai atsakomybei griežtinti, įskaitant ir išplėstinę turto konfiskaciją.

„Organizuoto nusikalstamumo, vagysčių, sukčiavimo, papirkinėjimo neremia nei vienos partijos programa, todėl esu tikra, jog Seimo frakcijos vieningai pritars mano siūlymams kovos su korupcija srityje, nežiūrint sudėtingo politinių jėgų balanso, kuris šiuo metu yra Seime“, – pabrėžia prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, tam, kad žmonės pajustų realias permainas, būtinas valdžios institucijų sutarimas ir bendradarbiavimas visais prioritetiniais valstybei klausimais: dėl elektros ir dujų rinkos kūrimo ir plėtros, Sodros reformos, nedarbo mažinimo, ekonomikos skatinimo ir biudžeto patvirtinimo.

„Stiprios politinės valios, blaivaus proto, susitelkimo ir ryžto prireiks artėjant prie esminio parlamentinių metų įvykio – biudžeto svarstymo ir tvirtinimo. Sunkmetis pamažu atsitraukia, ekonomika rodo pirmuosius atsigavimo ženklus. Bet neapsigaukime – kitų metų biudžetas dar negalės būti dosnus. Kviečiu nepasiduoti pagundai ir nepaversti šio proceso skambia artėjančių savivaldybių tarybų rinkimų kampanija“, – laiške parlamentarams teigia prezidentė.

Naujo politinio sezono darbus ir valstybės prioritetus rudens sesijos išvakarėse prezidentė aptarė su Seimo valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius