Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 22

Prezidentė D.Grybauskaitė: vietos valdžios sprendimus turi lemti piliečių valia

„Meras yra arčiausiai žmonių esantis valdžios atstovas, todėl šalies gyventojams turi būti sudaryta galimybė rinkti jį patiems. Vietos valdžios sprendimus turi lemti piliečių valia. Demokratiški tiesioginiai merų rinkimai ne tik įtvirtintų asmeninę politikų atsakomybę savo krašto žmonėms, užtikrintų operatyvesnį žmonių problemų sprendimą, bet ir skatintų šalies gyventojų pilietiškumą reikalaujant atskaitingesnės valdžios“‚ – teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Vietos savivaldos modelius ir tiesioginių merų rinkimų įgyvendinimo galimybes šalies vadovė aptarė su Savivaldybių asociacijos atstovais.
Vietos savivaldos modelius ir tiesioginių merų rinkimų įgyvendinimo galimybes šalies vadovė aptarė su Savivaldybių asociacijos atstovais. / Prezidentūros nuotr.
Tiesioginiai merų rinkimai, užtikrinantys galimybę šalies gyventojams aktyviai dalyvauti sprendžiant vietos savivaldos problemas – vienas svarbiausių prezidentės D.Grybauskaitės prioritetų. Vietos savivaldos modelius ir tiesioginių merų rinkimų įgyvendinimo galimybes šalies vadovė aptarė su Savivaldybių asociacijos atstovais, teigiama prezidentūros pranešime.

Prezidentės teigimu, priėmus Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kuriose siūloma įteisinti tiesioginius merų rinkimus, meras taptų stipria politine valdžios figūra, atstovaujančia tiesiogiai žmonių, o ne politinių partijų interesams. Tai užtikrintų pačių gyventojų atsakingesnį požiūrį į vietos valdžios rinkimus ir garantuotų, kad jų balsas savivaldoje būtų girdimas.

Kad tiesioginiai mero rinkimai vyktų jau per 2011 metų savivaldybių tarybų rinkimus, būtina politinė valia Seime – antrasis balsavimas dėl Konstitucijos pataisų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius