Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: ambasadoriai šiemet išskirtinį dėmesį turės skirti ekonominiam ir energetiniam saugumui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su užsienio šalyje reziduojančiais Lietuvos ambasadoriais. Tai kasmetinis tradicinis šalies diplomatų susitikimas, kuriame aptariami šalies užsienio politikos prioritetai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Šiemet didžiausias dėmesys susitikime skirtas Lietuvos pasiruošimui pirmininkauti Europos Sąjungos tarybai ir energetinio saugumo užtikrinimui, praneša prezidentės spaudos tarnyba.

Valstybės vadovės teigimu, pirmininkavimas ES tarybai – tai mūsų šalies administracinių ir diplomatinių gebėjimų patikrinimas, todėl būtinas ypač sklandus šalies institucijų ir Lietuvos ambasadų užsienio šalyse darbas.

„Pirmininkaudami ES Tarybai turime unikalią galimybę parodyti, kad sugebame atsakingai atlikti tai, kas patikėta mūsų šaliai. Sieksime kurti saugią, ekonomiškai stabilią ir gerovės Europą. Mūsų visų pareiga – užtikrinti sklandų Lietuvos pirmininkavimą ir tinkamai bei sutelktai atstovauti visų ES piliečių interesus", – sakė prezidentė.

Valstybės vadovės teigimu, Lietuvos užsienio politika ir toliau turi būti skirta šalies žmonių interesų gynimui, todėl keičiantis geopolitinei situacijai mūsų valstybės diplomatai išskirtinį dėmesį turės skirti ekonominiam ir energetiniam saugumui.

Vienu svarbiausių mūsų šalies tikslu ir toliau išlieka energetinis savarankiškumas. Valstybės vadovės teigimu, Lietuvai labai svarbu užsitikrinti šalių partnerių ir Europos Sąjungos institucijų paramą bei palaikymą strategiškai svarbių energetinių jungčių su Švedija ir Lenkija įgyvendinimui.

Vienas iš pagrindinių Lietuvos atsigavimo veiksnių – eksporto augimas, todėl, pasak prezidentės, ekonominė diplomatija ir naujų rinkų atvėrimas ir toliau išlieka labai svarbus uždavinys visoms ambasadoms. Šalies vadovė pabrėžė, kad gerėjant investiciniam klimatui mūsų šalyje Lietuvai tampa itin svarbios skaidrios investicijos (ypač iš Šiaurės šalių), kartu su savimi atsinešančios vakarietišką darbo bei verslo kultūrą.

58 diplomatinių atstovybių vadovams prezidentė palinkėjo visada ginti nacionalinius Lietuvos interesus, matyti juos europiniame kontekste ir niekada nepamiršti, kad dirba Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius