-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 12

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apie Garliavos istoriją: ar aš turiu atsiiminėti žodžius ir aiškintis?

Prezidentė Dalia Grybauskaitė spaudos konferencijoje, kurioje apžvelgė savo trečiųjų kadencijos metų veiklą supyko keliskart paklausta apie Garliavos istoriją.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ir iš viso, ar Lietuvoje nėra kitų problemų?“ – pakeltu tonu rėžė prezidentė, išsisukinėdama nuo klausimo, ar pati nesijaučia prisidėjusi prie teisinės valstybės pagrindų judinimo, kai sakė, kad teismo sprendimas yra vykdomas, nors buvusi Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė dar nebuvo perdavusi dukterėčios jos mamai Laimutei Stankūnaitei ir kaip dabar, iš perspektyvos, ji vertinanti savo žodžius.

Prezidentė iš pradžių ėmė aiškinti nesuprantanti apie ką klausiama, sakė: „nereikia bendrom frazėm gąsdinti žmonių apie chaosą“. 

Perklausus dar kartą, ar prezidentė apskritai neįžvelgia jokio chaoso ar grėsmės teisinės valstybės pagrindams, ji teigė, kad nevykdomi teismų sprendimai yra kasdienybė visame pasaulyje.

„Yra šimtai kasmet tokių nevykdymų. Teisėsaugos institucijos bei antstoliai tai turi atlikti. Jūs turite galvoje greičiausiai vieną atvejį, kuris politizuotas ir labai stipriai išreklamuotas, bet yra triženkliai skaičiai, kaip yra nevykdomi vieni ar kiti teismų sprendimai. Tai yra procesas, su kuriuo turi kovoti teisėsaugos institucijos, antstoliai ir taip toliau. Tai yra ne šios dienos naujiena, ne padidėjimas, o tie reiškiniai, kurie yra visose valstybėse ir visose valstybėse nėra taip paprasta“, – kalbėjo prezidentė.

Patikslinus klausimą, ar prezidentė dabar jau pakeitusi nuomonę ir mananti, kad tuo metu teismo sprendimas nebuvo vykdomas, nors šių metų sausio 12 d. sakė, kad  „ponia Venckienė vykdo teismo sprendimą“, D.Grybauskaitė supyko.

„Aš galiu pakartoti, kad mergaitę buvo galima atiduoti tik tada, kai mergaitė buvo paruošta psichologiškai tokiam procesui. Tuo metu tai nebuvo padaryta. Kodėl aš turėčiau atsiiminėti, aiškintis ir daryti kažkokius teorinius palyginimus? Ir iš viso, ar Lietuvoje nėra kitų problemų?“ – klausimu baigė atsakymą pyktelėjusi D.Grybauskaitė.

Be to, paklausta, ar nesigaili neatleidusi N.Venckienės, kai pirmą kartą tai siūlė Teisėjų taryba ir ar nesijaučia savo delsimu sukrovusi jai politinį kapitalą, prezidentė pakartojo, kad tuomet nemanė, kad siūloma nuobauda buvo adekvati pažeidimui.

„Niekada netoleruosiu, jeigu teisėsauga bus neobjektyvi ir gins tik savo mundurą, jei kas netyčia užtėškė vieną ar kitą lašelį. Tai šito tegul nesitiki niekas niekada“, – sakė prezidentė.

Prokuratūra dėl tų pačių N.Venckienės žodžių, kuriuos prezidentė dabar apibūdino kaip „lašelį“ ant teisėjų munduro artimiausiu metu ketina pareikšti įtarimus buvusiajai teisėjai dėl teismų žeminimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius