-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

Akcijoje „Darom 2011” dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina tvarkytis kasdien

Šeštadienį aplinkos švarinimo akcijoje „Darom 2011” dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia apsivalyti kasdien, ne tik per specialias akcijas.
Akcijoje „Darom 2011“ dalyvauja ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo akcijoje „Darom 2010“. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

Kartu su Prezidentūros darbuotojais šalies vadovė nuo ryto tvarko Neries pakrantę nuo Valakampių tilto iki Verkių regioninio parko pradžios.

Prieš kibdama į darbą D.Grybauskaitė pasidžiaugė, kad į talką susirinko daug žmonių. „Diena graži, svarbi ir simboliška, ji šiemet skirta apsivalymui ne tik parkuose, bet ir miestuose, prie pat savęs, o tai badymas pirštu kiekvienam iš mūsų – galime tai daryti kasdien, tam nereikia specialių dienų, tiesiog apsivalyti, matyti šiukšles, o, svarbiausia, nemėtyti“, – pabrėžė D.Grybauskaitė. Ji pridūrė omenyje turinti ir simbolines šiukšles, ne tik tikrąsias. „Labai verta ne tik kartą per metus, o ir kasdien apsivalyti“, – sakė ji.

D.Grybauskaitė sakė pati rūšiuojanti šiukšles. Paklausta, ar nereikėtų aplinkos tvarkymo talkas padaryti privalomomis, ji pabrėžė, kad žodis „priverstinai“ jai skamba nepriimtinai.

„Vis tik noriu, kad žmonės suprastų, kad tai jų šalis, jų gyvenamoji vieta. Aplinka priklauso nuo mūsų pačių, nemanyčiau, kad prievarta galima ką nors padaryti. Žmones kviesčiau gerbti save pačius, nes aplinka, kurią susikuriam, priklauso tik nuo mūsų pačių, per prievartą to nepasieksim“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Akcijoje „Darom 2011“ dalyvauja ir kiti valstybės vadovai. Seimo pirmininkė Irena Degutienė tvarko aplinką šalia Upės ir Maloniosios gatvių sankirtos.

Premjeras Andrius Kubilius anksčiau planavo sudalyvauti akcijoje ir prisijungti prie Neries pakrantės Antakalnyje švarinimo, tačiau susirgo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius