-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26

Prezidentė Dalia Grybauskaitė laukia kandidatų į ministrus sąrašo

Premjeru paskyrusi socialdemokratų partijos vadovą Algirdą Butkevičių, prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį tikisi sulaukti kandidatų į ministrų postus sąrašo.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rukloje
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Premjeru paskyrusi socialdemokratų partijos vadovą Algirdą Butkevičių, prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį tikisi sulaukti kandidatų į ministrų postus sąrašo.

„Tikimės, kad šiandien bus pateiktas kandidatų į ministrus sąrašas ir kad nuo antradienio bus galima pradėti susitikimus su kai kuriais kandidatais“, – BNS pirmadienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Susitikimas su paskirtuoju premjeru A.Butkevičium pirmadienį neplanuojamas.

Paskirtasis premjeras pirmadienį žurnalistams sakė, kad valstybės vadovės pageidavimas įgyvendinamas.

„Jeigu bus toks noras ir pageidavimas, tai tikrai šiandien bus galima pateikti (...), ir prezidentė galės susipažinti“, – tvirtino A.Butkevičius.

Jis sakė kol kad nežinąs, ką Darbo partija siūlys vadovauti Kultūros ministerijai. Šį kandidatą „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas turėtų įvardyti pirmadienį.

A.Butkevičius kol kas neatskleidžia „darbiečių“ kandidato į žemės ūkio ministrus. Paskirtasis premjeras teigė prieš tai norįs susitikti su pačiu kandidatu.

Valdančiąją centro – kairės koaliciją suformavusios keturios partijos jau yra paskelbusios daugumą pretendentų į 16-osios Vyriausybės ministrų pareigas.

Anot socialdemokratų vadovo, Darbo partija į socialinės apsaugos ir darbo ministres teikia Seimo narės Loretos Graužinienės, į švietimo ir mokslo ministres – parlamentarės Virginijos Baltraitienės kandidatūras.

Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas penktadienį nutarė į finansų ministrus teikti Rimanto Šadžiaus, į ūkio ministres – Birutės Vėsaitės, sveikatos apsaugos ministrus – Vytenio Andriukaičio kandidatūras.

Vadovauti Užsienio reikalų ministerijai bus siūlomas ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius, Krašto apsaugos ministerijai – šias pareigas anksčiau ėjęs Juozas Olekas, Susisiekimo ministerijai – parlamentaras Rimantas Sinkevičius.

Į teisingumo ministrus LSDP bus siūlomi du partijos nariai – Juozas Bernatonis ir Julius Sabatauskas. Tačiau LSDP lyderis neatmetė galimybės, jog valstybės vadovei vis dėlto pateiks tik kurį nors vieną iš jų.

Kiti koalicijos partneriai – partija „Tvarka ir teisingumas“ – į aplinkos ministrus deleguoja Seimo narį Valentiną Mazuronį, į vidaus reikalų ministrus – parlamentarą Remigijų Žemaitaitį, Lietuvos lenkų rinkimų akcija energetikos ministru siūlo skirti Jaroslavą Neverovičių.

Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija yra pasirašiusios sutartį dėl valdančiosios koalicijos sudarymo, jos turi 86 balsus Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius