Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 02 16

Prieš apdovanojimų įteikimą – tylos minutė Justinui Marcinkevičiui

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvai, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje ir drąsą, sumanumą bei ryžtą gelbstint žūvančius žmones įteikdama valstybinius apdovanojimus Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė visus tylos minute pagerbti poeto Justino Marcinkevičiaus atminimą.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Vasario 16-oji yra ypatinga diena Lietuvos istorijoje. Tai diena, kuri atneša džiaugsmą ir pasididžiavimą Lietuvai atkūrus savo valstybę. Šiandien ji atnešė netektį – mirė poetas Justinas Marcinkevičius, mūsų tautos sąžinė ir viltis“, – pradėdama iškilmingą ceremoniją sakė D.Grybauskaitė.

Pasidžiaugusi, kad apdovanojimus įteikia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių atstovams, šalies vadovė sakė, kad šių žmonių veikla „padeda Lietuvai garsėti ir rasti bičiulių pasaulyje, kurie rodo mūsų šalį kaip kūrybingą, draugišką ir atvirą naujovėms bei pažangai“.

Prezidentė dėkojo visiems už iškilius darbus, parodytą žmogiškumą ir drąsius poelgius.
 
„Lietuvos valstybės apdovanojimai teikiami Jums vasario 16-ąją. Dieną, kai Lietuva visam pasauliui paskelbė, kad sieks laisvės ir gerbs kitų tautų laisvą apsisprendimą. Kurs demokratišką, tolerantišką ir pažangią visuomenę. Jūs svariai prisidėjote, prisidedate ir, esu tikra, toliau prisidėsite, kad šis tikslas būtų pasiektas ir įtvirtintas“, – kalbėjo valstybės lyderė.

Iš viso trečiadienį apdovanoti 28 asmenys. Tarp jų – Eglė Gabrėnaitė ir Juozas Petkevičius.

Didelė laimė, kad esame laisvi švęsti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina visus Lietuvos žmones su Valstybės atkūrimo diena – Vasario 16-ąja – ir linki, kad ši diena taptų visos tautos vienybės ir iškilmių diena.

„Didelė laimė, kad esame laisvi švęsti savo Valstybės atkūrimo dieną. Tegul Vasario 16–ąją kiekvienuose namuose bus juntama laisvės dvasia, o kiekvienoje širdyje – meilė Tėvynei ir savo artimui. Didžiuokimės savo šalimi, prisiminkime Vasario 16-osios akto signatarų puoselėtas vertybes, galvokime apie tai, kas mus vienija ir stiprina. Sveikinu visus su Vasario 16-ąja. Tegul ji būna mūsų vienybės ir tautos iškilmių diena“, – sako Prezidentė.

Vasario 16-osios rytą Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Nepriklausomybės Akto signatarų pagerbimo ceremonijoje Rasų kapinėse.

Vidurdienį sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami būti kartu iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S.Daukanto aikštėje, kur 93-iųjų Valstybės atkūrimo metinių proga sveikinimo žodį tars Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Lenkijos Respublikos Prezidentas Bronislovas Komorovskis. Po to Vilniaus arkikatedroje bazilikoje bus aukojamos šv. Mišios.

Vasario 16-osios popietę Prezidentūroje bus apdovanoti Nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai.Vakare Valstybės atkūrimo dienos iškilmes vainikuos Prezidentės globojamas koncertas Nacionalinėje filharmonijoje.

Šventiniame koncerte skambės talentingų muzikų atliekama didžiojo Lietuvos menininko M.K.Čiurlionio kūryba, jos šiandieninės interpretacijos ir originalios kompozicijos. Už bilietus surinkti pinigai bus skiriami jaunųjų Lietuvos menininkų pasirodymams paremti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius