Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priims JAV Kongreso narių delegaciją ir dalyvaus Miuncheno Saugumo Konferencijoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien priims Lietuvoje viešinčią JAV Kongreso delegaciją, vadovaujama senatorių John McCain ir Joseph Lieberman. Delegaciją taip pat lydės įtakingi JAV žiniasklaidos atstovai ir politikos analitikai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Susitikime bus aptariama Lietuvos pirmininkavimo Demokratijų bendrijai ir ESBO veikla, transatlantinio saugumo aktualijos, priemonės stiprinti Lietuvos ir JAV dvišalius santykius bei bendradarbiavimą NATO, situacija Baltarusijoje.

„JAV yra ir bus pagrindinė Lietuvos sąjungininkė ir partnerė NATO, su kuria Lietuva aktyviai plėtos dialogą ir bendradarbiavimą visose srityse. Didelės įtakingų JAV Kongresmenų delegacijos atvykimas rodo, kad Lietuvos ir JAV strateginis dialogas svarbiausiais užsienio politikos ir saugumo klausimais tampa dar gilesnis ir abipusiai naudingas“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Penktadienį po pietų šalies vadovė išvyksta į Miuncheną, kur dalyvaus kasmetinėje Saugumo konferencijoje.

Vakarinėje konferencijos dalyje Lietuvos Prezidentė skaitys pagrindinį pranešimą. Pasak Prezidentės, krizės sąlygomis šalims vienoms kovoti su kylančiomis grėsmėmis tapo sudėtingiau, todėl kovoje su terorizmu, masinio naikinimo ginklų ir narkotikų platinimu, sprendžiant užsitęsusius konfliktus, rengiant atsaką grėsmėms energetiniam saugumui ir kibernetinėms atakoms, būtinas dar intensyvesnis ir glaudesnis visos euroatlantinės bendruomenės bendradarbiavimas.

Konferencijoje, į kurią saugumo klausimams aptarti tradiciškai sukviečiamas didelis būrys valstybių ir vyriausybių vadovų, ministrų, įtakingų apžvalgininkų ir analitikų, taip pat dalyvaus ir JAV Kongreso delegacija.

Šiemet Miuncheno saugumo konferencijoje savo dalyvavimą jau patvirtino daugiau nei dešimties šalių Prezidentai, taip pat didelis skaičius Vyriausybių vadovų, užsienio ir gynybos ministrų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius