Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 04 30

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: tai, kad Islandija pirmoji iš pasaulio valstybių pripažino Lietuvą, rodo asmeninę tuometinių Islandijos vadovų ryžtą, drąsą bei politinę intuiciją

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį susitiko su buvusiu Islandijos užsienio reikalų ministru Jonu Baldvinu Hannibalssonu.
Prezidentė susitiko su buvusiu Islandijos užsienio reikalų ministru J.B.Hannibalssonu
Prezidentė susitiko su buvusiu Islandijos užsienio reikalų ministru J.B.Hannibalssonu / Dž. G. Barysaitės nuotr.

Tvirtas Lietuvos nepriklausomybės rėmėjas ir mūsų šalies draugas J. B. Hannibalssonas šiuo metu Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentams dėsto kursą „Teorinis ir praktinis žvilgsnis į mažąsias tautas tarptautinėje sistemoje“.

Kaip praneša prezidentės spaudos tarnyba, susitikime kalbėta apie Lietuvos ir Islandijos tautų tarpusavio ryšius, ekonominę padėtį Europoje, sėkmingą abiejų šalių patirtį įveikiant ekonominę krizę ir artėjantį Lietuvos pirmininkavimą ES.

Prezidentė nuoširdžiai padėkojo buvusiam Islandijos diplomatijos vadovui už jo ypatingą asmeninį indėlį ir tvirtą paramą Lietuvai siekiant laisvės. Islandija pirmoji pripažino 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvos valstybę. J. B. Hannibalssonas tuo metu buvo Islandijos užsienio reikalų ministras.

„Tai, kad Islandija pirmoji iš pasaulio valstybių pripažino Lietuvą, rodo ir asmeninę tuometinių Islandijos vadovų, tarp kurių buvo ir J. B. Hannibalssonas ryžtą, drąsą bei politinę intuiciją. J. B. Hannibalssono patirtis ir patarimai Lietuvai yra naudingi ir dabar, praėjus daugiau nei dviem dešimtmečiams nuo Kovo 11-osios, kai jau esame visateisė ir gerbiama tarptautinės bendrijos, Europos Sąjungos ir NATO narė“, – sakė prezidentė.

J. B. Hannibalssonas už ypatingą indėlį atkuriant nepriklausomą Lietuvos valstybę 1992 metais yra apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu ir 1996 metais Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius