-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 21

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Varšuvoje aptars regiono saugumą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį vyksta į Varšuvą, kur dalyvaus Baltijos ir Višegrado (Lenkija, Čekija, Slovakija ir Vengrija) valstybių bei Bulgarijos su Rumunija prezidentų susitikime.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Devynių Vidurio Europos valstybių vadovų susitikimo tikslas aptarti padėtį regione ir Ukrainoje. Taip pat bus kalbama apie pasirengimą NATO viršūnių susitikimui, kuris rugsėjo pradžioje įvyks Velse.

Pasak prezidentės, nesiliaujant brutaliai agresijai Rytų Ukrainoje, NATO turi realiai įvertinti naujas karines grėsmes ir imtis visų priemonių regiono saugumui užtikrinti.

Šalies vadovės teigimu, Rusijos ir Ukrainoje kaimynystėje esančias valstybes jungia bendras interesas didinti regiono apginamumą, todėl NATO viršūnių susitikime bendromis jėgomis sieks, jog būtų patobulinti gynybos planai, įgyvendinamos ilgalaikės regiono saugumo priemonės.

Susitikimo metu taip pat bus kalbama apie NATO valstybių narių finansinius įsipareigojimus gynybos stiprinimui. Šių metų kovą Lietuvos politinės partijos įsipareigojo iki 2020 m. skirti 2 procentus BVP krašto apsaugai. Lietuvos gynybos biudžetas 2014 metams jau padidintas 130 milijonų litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius