Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 15

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vetavo pataisas, kuriomis kai kurios valstybės įmonės būtų atleidžiamos nuo pelno įmokų į biudžetą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo 15 straipsnio pataisas, praneša prezidentūra.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios pataisos numato, kad valstybės strateginės įmonės, įgyvendinančios itin svarbius ekonominius projektus, yra atleidžiamos nuo pelno įmokų (dividendų) į biudžetą.

Prezidentės teigimu, strateginius ekonominius projektus gali įgyvendinti ne vien strateginę reikšmę turinčios valstybės įmonės, todėl šios įstatymo pataisos tarp valstybės įmonių sukurs nelygias sąlygas.

„Strateginės įmonės statusas neturi suteikti teisės nemokėti dividendų į valstybės biudžetą. Valstybės įmonės yra visų Lietuvos žmonių turtas, todėl jų uždirbamas pelnas turi nešti naudą visiems", – sako prezidentė.

Valstybės vadovė taip pat pažymi, kad atleidžiant kai kurias įmones nuo pelno įmokų valstybės ar savivaldybės biudžetas neteks dalies pajamų.

Pagal galiojančius įstatymus, Vyriausybė ar savivaldybės taryba gali pati nuspręsti, kurioms valstybės įmonėms sumažinti pelno įmoką atsižvelgiant į jų vykdomą svarbų ekonominį projektą. Todėl, pasak prezidentės, papildomos įstatymo pataisos yra nereikalingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius