Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 13

Prezidentė davė pylos socialinės apsaugos ir darbo ministrui (atnaujinta 16.09 val.)

Pirmadienį per daugiau nei valandą trukusį susitikimą naujoji šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė gausiai pažėrė kritikos socialinės apsaugos ir darbo ministrui Rimantui Jonui Dagiui. Ar jis išsaugos ministro postą, paaiškės artimiausiu metu – tai prezidentė ketina nuspręsti apmąsčiusi pokalbį ir pasitarusi su premjeru Andriumi Kubiliumi.
Dalia Grybauskaitė ir Rimantas Jonas Dagys
Dalia Grybauskaitė ir Rimantas Jonas Dagys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentei kelia didelių abejonių Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veikla. Ji akcentavo politinės valios stoką kuriant ir vykdant reformas“, – po susitikimo žurnalistams sakė D.Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys.

Jo teigimu, prezidentei kelia abejonių tai, kad struktūrinės reformos nevykdomos, nekuriamos arba kuriamos nekonsoliduotai. D.Grybauskaitės nuomone, būtina skubiai pateikti vieną konkretų, gerą planą, kaip Lietuva turėtų išbristi iš krizės, susidariusius socialinės apsaugos ir darbo srityje. Tačiau tam reikėtų ne skubiai lopyti esamas skyles, o imtis struktūrinių pokyčių.

Pats R.J.Dagys įvertinti savo veiklą atsisakė. „Nesiimu vertinti sėkmės ar nesėkmės. Gyvenimas parodys, ar priimti sprendimai buvo teisingi, ar ne“, – sakė jis.

Ministras tikino prezidentei pateikęs turimą planą, kaip reikėtų spręsti socialines problemas. Tai įvairios pertvarkos, struktūrinė „Sodros“ reforma. „Kol kas ji nepatvirtinta Vyriausybėje, bet ji nebuvo priėjusi prie šito klausimo svarstymo“, – sakė R.J.Dagys.

Jo nuomone, pateikti siūlymai vienaip ar kitaip turės būti įgyvendinami, tačiau pabrėžė, jog vykdant reformas reikia neužmiršti žmonių, kad nedidėtų socialinė atskirtis.

„Esant aktyviai prezidentei, manau, Vyriausybės darbas labiau susistyguos ir bus nuoseklesnis“, – sakė ministras.

R.J.Dagys tikino nesulaukęs prezidentės užuominų, ar jam pavyks išsaugoti postą. „Aš negavau kokio nors atsakymo. Ne tiek svarbu, kas kokiam poste. Aš niekur iš politikos nesitraukiu“, – sakė ministras ir pridūrė žinojęs, į kokią sritį ateina ir kokias problemas jam teks spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius