Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 25

Prezidentė Davose ragina Donaldą Trumpą neatsiskirti nuo Europos

Pasaulio ekonomikos forume Davose dalyvaujanti prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino Jungtinių Valstijų prezidentą Donaldą Trumpą neatsiskirti nuo užsienio partnerių Europoje.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sveiki atvykę į Europą, visada sveikiname mūsų mūsų transatlantinį draugą ir nebūkite atsiskyrę“, – JAV televizijai CNBC sakė D.Grybauskaitė, paklausta, kokia būtų jos žinutė D.Trumpui.

Ketvirtadienį paskelbtame interviu šalies vadovė teigė, jog santykiai tarp Europos ir JAV yra geresni, skirtingai nei galėtų atrodyti iš JAV prezidento retorikos.

„Manau, matome prieštaringus signalus, – kalbėjo ji. – Jeigu rimtai vertintume vienerių metų prezidentavimo rezultatus, matome, kad administracija yra labiau susisaisčiusi su Europa. Taip, į mūsų gynybą labiau investuojama, per metus sulaukėme keturių vizitų į Europą, daugiau (JAV) gynybos pajėgumų Europoje, tačiau, žinoma, retorika kartais yra labai kontroversiška“.

Pasak prezidentės , D.Trumpo žodžiai ne visada būna pagrįsti veiksmais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas atvyko į Šveicariją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas atvyko į Šveicariją

„Jeigu tik skaitytumėme žinutes tviteryje, matytumėme vieną paveikslą, bet jeigu žiūrėtume į administracijos veiklą ir realius rezultatus, matytume kitą paveikslą“, – teigė D.Grybauskaitė.

Šveicarijos slidinėjimo kurorte susirinkęs politikos ir verslo elitas nekantriai laukia D.Trumpo kalbos, augant nerimui dėl jo polinkio į protekcionizmą.

Amerikiečių prezidentas pernai nusprendė, kad JAV paliks Ramiojo vandenyno partnerystės sutartį ir privalės persiderėti Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį, jog ši geriau atitiktų šalies interesus.

D.Trumpas taip pat iš esmės įšaldė nuo 2013 metų derinamą JAV ir Europos Sąjungos (ES) laisvosios prekybos sutartį. Vietoje to Vašingtonas koncentruojasi į dvišalių prekybos sutarčių kūrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius