-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 12

Prezidentė D.Grybauskaitė netikėtai aplankė Lietuvos karius Afganistane (nuotraukos)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, lydima Kariuomenės vado generolo majoro Arvydo Pociaus, aplankė Lietuvos karius, tarnaujančius Afganistano Goro ir Kandaharo provincijose, taip pat Kabule.
Dalia Grybauskaitė su Lietuvos kariais.
Dalia Grybauskaitė su Lietuvos kariais. / Džojos Barysaitės nuotr.

Nedidelį reaktyvinį lėktuvą prezidentės delegacijos kelionei pasiūlė JAV karinių pajėgų Europoje vadovybė, pranešė prezidentės kanceliarija.

Valstybės vadovės vizito tikslas, kaip skelbia jos spaudos tarnyba, buvo betarpiškai susipažinti su tarptautinių pajėgų kontingente Afganistane dalyvaujančių Lietuvos karių veikla bei gyvenimu, aptarti su Lietuvos ir kitų šalių atstovais Goro provincijos atkūrimo grupės, kuriai vadovauja Lietuva veikla, provincijos plėtros eigą.

Lietuvos vadovė provincijos žmonėms įteikė dovanų religinių ir kitokių knygų Afganistane vartojamomis kalbomis, taip pat nacionalinių afganų muzikos instrumentų.Pasak D.Grybauskaitės, labai svarbu, kad ne tik kariniame, bet ir civiliniame provincijos atkūrimo grupės darbe aktyviai dalyvauja ir bendrus projektus vykdo JAV, Japonijos, Danijos, taip pat Ukrainos, Gruzijos specialistai. Lietuvos partnerės PAG veikloje yra ir Europos Komisija, Vokietija, Graikija, Islandija.

Toks platus paramos ratas, pasak D.Grybauskaitės, rodo, jog Lietuva sugeba savo iniciatyvomis pritraukti tarptautinę paramą ir pelnyti vietos žmonių pagarbą.

Lietuvos vadovė provincijos žmonėms įteikė dovanų religinių ir kitokių knygų Afganistane vartojamomis kalbomis, taip pat nacionalinių afganų muzikos instrumentų.

Afganistano pietuose Kandaharo provincijoje šalies vadovė lankėsi Lietuvos specialiųjų pajėgų karių bazėje, kur susipažino su šių pajėgų misija, ginkluote, pasirengimu. D.Grybauskaitė labai gerai įvertino faktą, jog lietuvių specialiųjų operacijų būrys vertinamas kaip vienas profesionaliausių Afganistane. Anot pranešimo, prezidentei tai patvirtino aukšti sąjungininkų karininkai, dalyvavę susitikime.

Pasak kartu su Lietuvos prezidente keliavusios JAV ambasadorės Lietuvoje Anne Dersey, Lietuva yra puiki NATO partnerė ir viena geriausių Amerikos draugių Europoje.

D.Grybauskaitė, bendraudama su Lietuvos kariais Čagčarane, Kandahare ir Kabule, pabrėžė, jog sėkmingos mūsų karių veiklos dėka Lietuva vertinama kaip patikima šalis partnerių akyse.

„Nesvarbu, kaip toli nuo Tėvynės tarnautumėte, savo kasdieniu darbu ginate Lietuvos interesus, stiprinate valstybę. Jūsų įgyta patirtis yra ir bus labai reikalinga. Jūs esate tas branduolys, kuris padės toliau modernizuoti Lietuvos ginkluotąsias pajėgas. Linkiu sėkmingos ir saugios tarnybos čia, o grįžus po misijų – Lietuvoje“, – sakė valstybės vadovė.

Anot pranešimo, pagal susiklosčiusią NATO šalių praktiką, valstybių vadovų vizitai į karštuosius pasaulio taškus saugumo sumetimais iš anksto neskelbiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius