-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Prezidentė D.Grybauskaitė vyksta į Kopenhagos klimato kaitos konferenciją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su darbo vizitu penktadienį vyksta į Kopenhagą, kur dalyvaus JT bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių narių konferencijoje.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Lietuvoje viešintį Europos Sąjungos Prezidentą Hermaną van Rompuy.
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šio susitikimo tikslas – pasiekti pasaulio valstybių politinį susitarimą, užtikrinsiantį, kad visos šalys prisiimtų atsakomybę ir finansinius įsipareigojimus sprendžiant klimato kaitos problemas. Toks politinis susitarimas nustatytų ilgalaikius tikslus – mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją, ir taptų pagrindu po 2012 metų pakeisti Kioto protokolą.

Kaip praneša Lietuvos prezidentės spaudos tarnyba, praėjusią savaitę Briuselyje įvykusiame Europos vadovų susitikime Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog kovoje su klimato kaitos padariniais ES šalys laikysis teisingumo principo.

Lietuvos vadovė teigiamai įvertino tai, jog buvo atsižvelgta į Lietuvos reikalavimą, kad bendruose Europos Sąjungos įsipareigojimuose numatyta finansiškai prisidėti prie kompensacijų trečiosioms šalims už taršos mažinimą, ir kad ES valstybės narės kiekviena mokės tik pagal savo ekonomines galimybes.

Briuselyje susitikę ES lyderiai aptarė Europos Sąjungos pasirengimą Kopenhagos klimato kaitos konferencijai ir sutarė dėl bendrų ES finansinių įsipareigojimų, kuriuos valstybės narės prisiims Kopenhagoje.

Kopenhagos klimato kaitos konferencijos sėkmė priklausys nuo to, kaip didžiausios pasaulio valstybės – JAV, Kinija, Indija – taip pat Europos Sąjunga bei kitos šalys susitars dėl prisiimamų įsipareigojimų mažinti šiltnamio efektą ir kovoti su klimato kaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius