Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 26

Prezidentė: pelnyti metų vadybininko titulą šalies ekonomikai sunkiu metu – ypatingas nuopelnas

„Sunkmečio laikotarpiu, kai verslas dažnai apimtas pesimistinių nuotaikų, jūsų ryžtas ir noras dirbti labai svarbus ne tik pačiai įmonei, bet ir visai šaliai,“ – sakė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė savaitraščio „Veidas" organizuoto konkurso „Metų vadybininkas" apdovanojimų ceremonijoje, rašoma prezidentūros pranešime spaudai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / President.lt

„Geri vadybininkai yra savo srities lyderiai, sugebantys sutelkti komandą, suteikti įkvėpimo, išvesti savo vadovaujamas įmones į rinkos lyderių pozicijas", – teigė prezidentė.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad be geros vadybos būtų neįmanoma naujų technologijų plėtra, sėkmingas bendradarbiavimas su užsienio partneriais, naujų darbo vietų kūrimas.

„Atkaklumas, gebėjimas greitai prisitaikyti prie nuolat kintančių pasaulio ir Lietuvos verslo sąlygų yra esminės savybės, kuriomis turi pasižymėti profesionalus vadybininkas", – teigė prezidentė D.Grybauskaitė.

Šiemet savaitraštis „Veidas" rengia ir skelbia jau dešimtą metų vadybininką. Metų vadybininko konkurse 2009 metais dalyvavo „Veido" puslapiuose pristatyti iškiliausi Lietuvos įmonių vadybininkai. Kandidatais į „Metų vadybininko" titulą iš viso buvo nominuota vienuolika pažangių Lietuvos įmonių vadovų, kuriems 2009 metai buvo itin sėkmingi, ir dar tris pasiūlė komisijos nariai. Iš šio nominantų sąrašo nepriklausomi ekspertai, „Veido" leidyklos bei konkurso rėmėjų atstovai išrinko laureatą – vienkartines medicinos kvėpavimo sistemas gaminančios įmonės ,,Intersurgical" generalinį direktorių Sigitą Žvirblį. Laimėtojas buvo išrinktas už gebėjimą sunkiu šalies ekonomikai metu didinti įmonės pelną bei plėsti apyvartą, kurti naujas darbo vietas ir gaivinti Lietuvos periferiją.

Konkurso nugalėtojas buvo apdovanotas dailininko Arvydo Ališankos bronzine skulptūra „Petras Vileišis – verslininkas, švietėjas" ir diplomu.

Antrą vietą „Metų vadybininko" rinkimuose užėmė bendrovės ,,Šviesos konversijos" generalinis direktorius Algirdas Juozapavičius, o trečiąją – ,,Argintos" vadovai Artūras Mrazauskas ir Gintautas Kvietkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius