Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 10

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Evaldą Gustą paskyrė ūkio ministru

Spaudai išplatintame prezidentūros pranešime nurodoma, kad Evaldas Gustas paskirtas ūkio ministru.
Dalia Grybauskaitė ir Evaldas Gustas
Dalia Grybauskaitė ir Evaldas Gustas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Evaldą Gustą ūkio ministru.

Dekretas įsigalioja nuo antradienio, birželio 11 dienos.

Po pirmadienio rytą įvykusio susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite E.Gustas sakė, kad jam pasiūlymas tapti ūkio ministru buvo netikėtas. Pasak jo, traukdamasis iš pareigų Vidaus reikalų ministerijoje jis ketino kurį laiką tiesiog pailsėti, o vėliau keisti darbo sferą, tačiau sulaukęs pasiūlymo tapti ūkio ministru, planus pakeitė.

„Aš esu senas vadybininkas ir manau, kad mano vadybiniai sugebėjimai sulieti su reikalo žinojimu gali duoti naudos valstybei“, – taip save po susitikimo su prezidente pristatė 54 m. kandidatas į ministrus E.Gustas.

Dirbo ir mokytoju, ir bendrovės direktoriumi

E.Gustas yra gimęs 1959 m. balandžio 1-ąją. Jis Kauno politechnikos institute yra įgijęs elektroninės technikos inžinieriaus specialybę, vėliau studijavo Kauno technologijos universitete ir įgijo viešojo administravimo magistro laipsnį.

E.Gustas dirbo gamykloje „Elektra” kokybės valdymo biuro viršininku, fizikos mokytoju, statybos direktoriumi, gamybos techninio skyriaus viršininku, buvo Kauno miesto tarybos narys. Nuo 1997 metų dirbo bendrovės „ Hastile” direktoriumi, 2001 metais – Lietuvos banko Kauno skyriaus Organizacinio skyriaus viršininku.

E.Gustas nuo 2009 liepos pradėjo eiti Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pareigas. Prieš tai dirbo ministerijos sekretoriumi, 2001–2007 vidaus reikalų viceministru.

Sovietmečiu jis buvo Lietuvos Lenino komunistinio jaunimo sąjungos Požėlos rajono komiteto skyriaus vedėjas, antrasis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius