Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01

Prezidentė: informacijos apie Kriminalinės policijos vadovo Algirdo Matonio darbą KGB paskelbimas – neatsakingas elgesys

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neatsakingu elgesiu vadina informacijos, kad Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis sovietmečiu dirbo KGB, paskelbimą.
Kriminalinės policijos vadovo Algirdo Matonio apklausa
Algirdas Matonis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Panašūs atvejai jau seniai buvo apspręsti įstatymu ir konkrečiai A.Matonio atveju net ir teismas yra pareiškęs sprendimą. Aš manau, kad toks neatsakingas elgesys yra grynai priešrinkiminė kampanija, kur kai kurie politikai tuo naudojasi“, – pirmadienį Marijampolėje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė, paklausta, kaip vertina situaciją dėl A.Matonio.

Informaciją, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas A.Matonis dirbo KGB, neseniai paskelbė portalas delfi.lt. Tai paaiškėjo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui (LGGRTC) paskelbus kadrinių KGB darbuotojų sąrašus.

LGGRTC generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė BNS išsakė nuomonę, jog A.Matonis savo darbo biografijoje nutylėjo faktą, kad sovietmečiu ir nepriklausomybės atkūrimo pradžioje dirbo sovietų saugumui. Tuo metu policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis teigia, kad apie A.Matonio darbą KGB buvo žinoma.

Portalo kgbveikla.lt duomenimis, A.Matonis sovietų saugumui dirbo Dzūkijoje. Jo pavardė įrašyta Druskininkuose dirbusių kadrinių KGB darbuotojų sąrašuose, jis buvo KGB operatyvinis įgaliotinis Druskininkų rajone.

A.Matonis patvirtino dirbęs KGB, tačiau pabrėžė nevykdęs jokios veiklos, dėl kurios ši struktūra turėjo labai prastą reputaciją.

„Buvau tuo metu tik pradedantysis darbuotojas. Dirbau kaip teisininkas, manau, kiek įmanoma. Ir tikrai nedariau neteisėtų ar neteisingų žingsnių“, – tvirtino aukšto rango policijos pareigūnas.

A.Matonis policijoje dirba nuo 1991 metų, kriminalinei policijai vadovauja nuo 2005-ųjų. Per visą tarnybos laiką pareigūnas ne kartą skatintas ir apdovanotas. 2002 metais jis prezidento dekretu apdovanotas Vyčio Kryžiaus 5-ojo laipsnio ordinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius