Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 28

Prezidentė: jei Ušackas NSGK išvadose nemato CŽV kalėjimo, linkiu jam asmeninės sėkmės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sukritikavo užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką, pareiškusį, kad parlamentinės komisijos, tyrusios, ar Lietuvoje veikė slaptas JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimas, išvadose nenustatyta, kad Lietuvos teritorija buvo pervežami terorizmu įtariami asmenys, o šalyje veikė slaptas CŽV kalėjimas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu ponas Ušackas geriau žino už komisijos tyrimą ir taip rimtai yra įsigilinęs, tai aš nuoširdžiai linkiu jam asmeninės sėkmės“, – paklausta, ką mano apie tokį ministro pasisakymą, pirmadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė sakė, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvados dėl galimo slapto CŽV kalėjimo veikimo Lietuvoje patvirtino jos turėtus „netiesioginius įtarimus“. „Aš remiuosi parlamentinės komisijos išvadomis. Kokiomis žiniomis remiasi ponas Ušackas, aš nežinau“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad praėjusią savaitę NSKG paskelbė, jog sąlygos CŽV kalėjimui Lietuvoje buvo. „Patalpos buvo, galimybės kirsti Lietuvos sieną buvo, orlaiviai buvo. Dėl jų (orlaivių – aut. past.) turinio nieko pasakyti negaliu, nes tarnybos negalėjo atlikti patikrų, taigi turinys nėra žinomas, kas atvežta ar išvežta. Dėl to tokia galimybė (CŽV kalėjimui) egzistavo“, – tyrimo išvadas tuomet komentavo NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Kiek vėliau, praėjusią savaitę, užsienio reikalų ministras pareiškė svarbiausia žinia laikantis tai, kad komitetas nenustatė, jog Lietuvos teritorija buvo pervežami terorizmu įtariami asmenys, o šalyje veikė slaptas CŽV kalėjimas.

„Manau, svarbiausia žinia pasauliui, kad komitetas nenustatė, kad Lietuvos teritorijoje buvo pervežami ar Lietuvos teritorijoje buvo atvežti, išvežti CŽV sulaikyti asmenys, ar kad Lietuvos teritorijoje buvo CŽV kalėjimai“, – naujienų agentūrai BNS praėjusią savaitę sakė V.Ušackas.

Anot jo, NSGK išvadose kalbama apie prielaidas. „Man svarbiausia išvada, ir svarbiausia žinia pasauliui, kad nėra faktų ir informacijos, kurie patvirtintų, kad Lietuvoje buvo CŽV kalėjimas“, – aiškino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius