Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01

Prezidentė ketina patenkinti generalinio prokuroro prašymą panaikinti teisėjo Vytauto Butvilo teisinę neliečiamybę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina patenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą panaikinti Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėjo Vytauto Butvilo teisinę neliečiamybę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dar negavome to prašymo. Jį išnagrinėsiu, kitą savaitę priimsiu sprendimą, bet kiek žinau medžiagą ir kiek esu informuota dar anksčiau, matyt, sprendimas bus teigiamas“, – žurnalistams trečiadienį Klaipėdoje sakė D.Grybauskaitė.

Anot Generalinės prokuratūros, teisėjas V.Butvilas prašė Radviliškio savivaldybės tarybos nario paveikti vietos seniūną, siekdamas savavališkai įrengti įvažiavimą į daugiabučio namo kiemą. Seniūnijos darbuotojai privažiavimą į daugiabučio namo kiemą įrengė.

Radviliškio rajono Šeduvos seniūnijos seniūnui konservatoriui Kostui Dočkui ir Radviliškio rajono tarybos nariui konservatoriui Aloyzui Juodžiui jau pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Prieš tai teisėjas V.Butvilas civilinėje byloje priėmė bendrovės, kurios akcininkas yra A.Juodis, interesams palankų neteisėtą sprendimą – atmetė šiai bendrovei iškeltą ieškinį. Šiaulių apygardos teismas šį sprendimą pripažino neteisėtu ir panaikino.

A.Juodis ir K.Dočkus jau ne pirmą kartą patenka į teisėsaugos akiratį. Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šiemet kovą A.Juodžiui pateikė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo sprendžiant daugiabučių namų administravimo klausimus, o K.Dočkus buvo įtariamas piktnaudžiavimu.

Pagal Konstituciją, teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų – be prezidento sutikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius