Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 01

Prezidentė: „Klaipėda taps energetinės nepriklausomybės vartais“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, trečiadienį sveikindama jubiliejų švenčiančią Klaipėdą ir jos žmonės, pabrėžė, jog būtent uostamiestis tampa vartais į energetinę nepriklausomybę.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį lankėsi Klaipėdoje, kur pasveikino miestą ir jo gyventojus su 760-osiomis Klaipėdos įkūrimo metinėmis.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį lankėsi Klaipėdoje, kur pasveikino miestą ir jo gyventojus su 760-osiomis Klaipėdos įkūrimo metinėmis. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Vartai

„Tai ne tik gerųjų vėjų ir vandenų miestas, netrukus Klaipėda taps energetinės nepriklausomybės vartais“, - teigė prezidentė. Ne kartą degęs ir stipriai niokotas miestas vis buvo prikeliamas iš pelenų. Anot prezidentės, tai tik parodo, kad pajūryje gyvena labai stiprūs žmonės. Prie jūros pasiduodantiems – ne vieta.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad pagrindinis siekis sukurti miestą harmoningam gyvenimui. „Tai pirmiausia – romantiškas miestas, kuriame ir kurį galima mylėti“, - oficialiame posėdyje Koncertų salėje surengtame jubiliejaus proga kalbėjo meras. 

Savo kalboje jis pabrėžė, jog daugiatautis miestas – atviras naujovėms ir pokyčiams. 

Pagrindinį pranešimą skaitęs Klaipėdoje gimęs filosofas, europarlamentaras, profesorius Leonidas Donskis. „Per Klaipėdą veriasi pasaulis, per Klaipėdą jis atrandamas“, - savo esė akcentavo filosofas. Anot jo, Klaipėda – aktorių, džiazo meistrų, rašytojų miestas, išugdęs ir pasauliui dovanojęs ne vieną talentą. „Be Vilniaus nebūtume vidurio Europos šalimi, be Klaipėdos nebūtume Baltijos šalimi“, - pabrėžė L.Donskis, kurį su Klaipėda vis dar sieja glaudūs ryšiai. 

Pasveikinti Klaipėdą ir jos vadovus atvažiavo keli šimtai kviestinių svečių: politikai, miestų vadovai, ambasadoriai, užsienio delegacijos, verslininkai, menininkai. 

Į Klaipėdą atskrido ir delegacija iš Japonijos miesto Kudži. Su šiuo miestu Lietuvos uostamiestis glaudžiai bendradarbiauja. Praėjusiais metais Japoniją nusiaubus žemės drebėjimui, klaipėdiečiai parėmė Kudži gyventojus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius