Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 09

Prezidentė klibina energetikos viceministrių postus, J.Neverovičius jų kol kas neaukoja

Pirmadienį priešpiet prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi. Ministras pažadėjo prezidentei stiprinti Energetikos ministeriją, tačiau neatsakė į klausimą, ar ketina atleisti viceministres Renatą Cytacką ir Žydrūnę Juodkienę.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po prezidentės inauguracijos ministrų kabinetas grąžins įgaliojimus D.Grybauskaitei ir visi ministrai turės būti tvirtinami iš naujo. Iki inauguracijos prezidentė žadėjo susitikti su visais ministrais. Tačiau ji pabrėžė, kad nerimą jai kelia ne ministrai, o viceministrai.

Daugiausia kritikos – dėl šilumos ūkio

Nerijus Rasburskis, prezidentės patarėjas energetikos klausimais, po susitikimo sakė: „Prezidentė pabrėžia, kad energetinis savarankiškumas yra ilgalaikis strateginis Lietuvos tikslas. Tik skaidrus ir konkurencingas šalies energetinis ūkis leis augti mūsų šalies ekonomikai ir užtikrins žmonių gerovę Todėl turime laiku ir ryžtingai užbaigti jau pradėtus projektus. Lietuva turi tapti energetinių srautų centru, kur susijungia Baltijos valstybės, žemyninė Europa ir Šiaurės šalys. Iš to turi laimėti kiekvienas Lietuvos žmogus.“

Daug kritikos ministerijai kliuvo dėl šilumos ūkio: „Energetikos sektorius turi būti tvarkomas ypač skaidriai. Ministerija turi užtikrinti, kad šilumos ūkyje priimami sprendimai tarnautų Lietuvos žmonėms, o ne oligarchams. Dėl to, kad nėra parengta nacionalinė šilumos ūkio plėtros programa, negalime panaudoti ES lėšų ir sumažinti šilumos ir elektros kainų žmonėms. Ši programa turi būti kuo greičiau priimta ir įgyvendinta.“

Prezidentė susitikimo metu pabrėžė, kad Energetikos ministerija turi pagaliau pradėti racionaliai naudoti Europos Sąjungos paramą – iki šiol tai buvo daroma nevykusiai.

„Ministerija privalo racionaliai išnaudoti Europos Sąjungos struktūrinę paramą, efektyvinant šalies energetikos ūkį ir realiai mažinant šilumos ir elektros energijos kainas Lietuvos žmonėms. Tai susiję su septynerių metų Europos Sąjungos parama. Kai du pastaruosius finansinius periodus buvo daug klaidų ir neveiklumo, trečią kartą to negali būti“, – kalbėjo N.Rasburskis.

Kliba viceministrių kėdės

N.Rasburskis sakė, kad prezidentė atkreipė dėmesį į Energetikos ministerijos veiklos skaidrumą.

„Pasak jos, ant nė vieno ministerijos darbuotojo negali kristi interesų konflikto šešėlis“, – sakė jis ir pabrėžė, kad prezidentė reikalauja kiekvieno darbuotojo laikytis Lietuvos įstatymų.

Pasak jo, buvo įvardinti tam tikri ministerijos darbuotojai ir prezidentė išsakė nuomonę apie juos.

Nenorėčiau diskutuoti konkrečių atvejų, konkrečių pavyzdžių. Sustiprinsime savo komandą, ministeriją, savo gebėjimus, – sakė J.Neverovičius.

„Tačiau ministras turi pats priimti sprendimą“, – sakė prezidentės patarėjas. Jis neatskleidė, ar buvo kalbama apie viceministres Renatą Cytacką ir Žydrūnę Juodkienę.

J.Neverovičius po susitikimo sakė, kad Energetikos ministerija bus stiprinama. Į klausimą, ar tai reiškia, kad viceministo postų neteks Renata Cytacka ir Žydrūnė Juodkienė, jis neatsakė.

„Ministerija ir mano komanda yra visada pasiruošusi stiprinti savo gebėjimus, stiprinti kompetencijas. Kai ateis tam tinkamas laikas, įvertinsime savo galimybes, priimsime sprendimus“, – sakė J.Neverovičius. Tinkamas laikas, pasak jo, ateis tuomet, kai jis žinos, ar lieka dirbti Energetikos ministerijoje.

„Nenorėčiau diskutuoti konkrečių atvejų, konkrečių pavyzdžių. Sustiprinsime savo komandą, ministeriją, savo gebėjimus“, – pridūrė ministras.

Paklaustas, ar komandos stiprinimas galėtų reikšti viceministrų skaičiaus didinimą, jis sakė nemanąs, kad bus priimtas toks sprendimas.

J.Neverovičius sakė, kad su prezidente aptarė ir naujos atominės elektrinės statybas Visagine.

„Mes sakome, kad pavyko nudirbti nemažai. Turime labai gerai bendradarbiaujame su kaimynėmis Latvija ir Estija. Labai dalykiškai bendraujame su „Hitachi“. Dabar vyksta viceministro vizitas Tokijuje. Manome, kad esame pasiruošę žengti kitą žingsnį ir galutinai įvertinti investicijas, galimybes sumažinti projekto vertę“, – sakė J.Neverovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius