-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 27 /10:35

Prezidentė kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl penkių Kauno teisėjų atleidimo

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl penkių Kauno teisėjų atleidimo, penktadienio rytą pranešė prezidentūra.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma prezidentūros pranešime, Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską iš pareigų siūloma atleisti dėl teisėjo vardo pažeminimo. Įtariama, kad teisėjas pažeidė teisingumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principus, darydamas įtaką muitinės pareigūnams ir savo kolegai.

Kauno apygardos administracinio teismo teisėjas ir šio teismo pirmininko pavaduotojas Kęstutis Gudynas, Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Rimantas Bučma, Valdonė Račiūnienė ir Gerutis Varanavičius iš pareigų traukiasi savo noru.

15min.lt jau skelbė, kad kai kurie teisėjai pasitraukti nusprendė po Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto tyrimo. Jie esą galėjo padaryti drausmės pažeidimų, kai nagrinėjamose bylose savo kolegų prašė skirti švelnesnes nuobaudas administracinių teisės pažeidimų bylose.

Kol kas visi penki teisėjai toliau vydo savo pareigas. Sprendimas dėl jų atleidimo iš pareigų gali būti priimtas vasario pradžioje, kai Teisėjų taryba svarstys D.Grybauskaitės dekretus dėl teisėjų atleidimo.

Pokalbių klausėsi pusmetį

A. Lisausko telefoninių pokalbių STT Kauno skyriaus operatyviniai darbuotojai oficialiai klausėsi nuo praėjusių metų liepos. Be to, pareigūnai teisėjo kabinete buvo įmontavę vaizdo kamerą – šiems operatyviniams veiksmams leidimą buvo išdavęs vieno apygardos teismo pirmininkas, skelbia Delfi.lt.

Dėl galimai daromų nusikalstamų veikų A. Lisauską stebėję STT agentai užfiksavo ne vieną su teisėjo etika prasilenkiantį pokalbį bei susitikimą. Tiesa, jo veiksmuose nebuvo įžvelgta nusikalstamos veikos sudėties, todėl ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. Anksčiau apie norą pasitraukti iš teisėjų korpuso pareiškę keturi Kauno teisėjai taip pat pateko kalbėjosi su A. Lisausku ir tie pokalbiai sudomino STT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius