-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03

Prezidentė leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į Generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą ir vadovaudamasi Konstitucija bei Teismų įstatymu, pasirašė dekretą, kuriuo leido Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę bei sustabdė jo įgaliojimus iki galutinio sprendimo ikiteisminiame tyrime arba baudžiamojoje byloje įsiteisėjimo.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Įtariama, kad teisėjas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir klastojo dokumentus. Buvo nustatyta, kad Vytautas Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti Šeduvos miesto seniūną, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame gyvena teisėjas, kiemą. Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, teisėjas Vytautas Butvilas priėmė Radviliškio rajono savivaldybės nario interesams palankų neteisėtą sprendimą civilinėje byloje.

Pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją teisėjas gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, ar kitaip suvaržyta jo laisvė tik gavus Seimo, o tarp Seimo sesijų – Respublikos Prezidento sutikimą.

Leisdama patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, šalies vadovė pabrėžė, kad bet kokie įtarimai teisėjui kompromituoja visą šalies teismų sistemą, pakerta visuomenės pasitikėjimą teismais, todėl turi būti kaip galima greičiau išaiškinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius