-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 21

Prezidentė: Lietuva ir Lenkija – daugiau nei kaimynės

Lietuva ir Lenkija yra daugiau nei kaimynės – šalis sieja ne tik istorija bei paveldas, bet ir dabarties iššūkiai, valstybinio vizito Lenkijoje metu sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Andrzejus Duda ir Dalia Grybauskaitė Vilniuje
Andrzejus Duda ir Dalia Grybauskaitė Vilniuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuva ir Lenkija – daugiau nei kaimynės. Mus sieja ne tik geografija, bet ir didelė istorija, kultūrinis paveldas bei šių dienų iššūkiai“, – ketvirtadienio vakarą sakydama tostą iškilmingos vakarienės metu pažymėjo D.Grybauskaitė, pranešė Prezidentūra.

„Simboliška, kad šiemet minint Liublino unijos keturių šimtų penkiasdešimties metų jubiliejų čia, Varšuvoje, susitarėme stiprinti partnerystę gynybos ir saugumo srityje. Mūsų paskelbta deklaracija – tarsi istorinis tiltas, kurio pradžioje matome uniją, išsaugojusią dvi suverenias valstybes ir padėjusią atremti grėsmę iš Rytų“, – teigė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, Lietuva ir Lenkija kurdamos bendrą ateitį Europos ir transatlantinėje bendrijoje drauge prisideda prie viso žemyno saugumo ir klestėjimo.

Ketvirtadienį pradėtas vizitas Lenkijoje yra paskutinis kadenciją baigiančios D.Grybauskaitės valstybinis užsienio vizitas. Jo akcentu tapo saugumo ir gynybos klausimai.

Prezidentai paskelbė tam skirtą bendrą deklaraciją, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pasirašė du susitarimus dėl keitimosi oro stebėjimo radarų duomenimis ir dėl Lietuvos ir Lenkijos brigadų afiliacijos (prisikyrimo vienam štabui).

Ketvirtadienį Lietuvos ir Lenkijos prezidentai apsikeitė aukščiausiais valstybiniais apdovanojimais. Lenkijos vadovui įteiktas Vytauto Didžiojo ordinas su aukso grandine, Lietuvos prezidentei skirtas Baltojo erelio ordinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius