Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 07

Prezidentė: „Lietuvos ryto“ straipsniai apie prokuratūrą – spaudimas teisėsaugai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį spaudimu teisėsaugai pavadino pastarųjų savaičių dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiamus straipsnius apie prokuratūros sistemą.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nauji paviešinti taip vadinami duomenys vienoje žiniasklaidos priemonėje, kurios vadovas šiuo metu, būtent šią savaitę yra teisiamųjų suole, traktuotini kaip tiesioginis spaudimas teisėsaugai“, – žurnalistams Vilniuje sakė D.Grybauskaitė.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pastarosiomis savaitėmis skelbė straipsnius ir prokurorų interviu apie keliamas abejotinas bylas, politinę įtaką teisėsaugai ir generalinio prokuroro Evaldo Pašilio veiklą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Pašilis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Pašilis

Šį dienraštį valdančios žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas šiuo metu yra teisiamas prekybos poveikiu byloje, kur kaltinimai taip pat yra pareikšti europarlamentarui Rolandui Paksui ir verslininkui Antanui Juozui Zabuliui.

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio vadovaujama prokuratūros kolegija pirmadienį nusprendė perduoti skelbtą informaciją nagrinėti Prokurorų etikos komisijai, tačiau tvirtina pati neturinti jokių duomenų apie kišimąsi į bylas, neteisėtą persekiojimą ar poveikį tyrimams.

Prokuratūra taip pat anksčiau atkreipė dėmesį, kad „Lietuvos ryto“ publikacijoje buvo pateikti ir neteisingi, visuomenę klaidinantys duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius