-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21

Prezidentė linki Vyriausybei išpildyti per kelis mėnesius dalintus pažadus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šimtadienį mininčiai centro-kairės Vyriausybei linki įgyvendinti per pastaruosius kelis darbo pradžios mėnesius dalintus pažadus.
Algirdas Butkevičius ir Dalia Grybauskaitė
Algirdas Butkevičius ir Dalia Grybauskė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prezidentė linki Vyriausybei išpildyti per šimtą dienų Lietuvos žmonėms dalintus pažadus“, – nurodoma prezidentės spaudos tarnybos BNS atsiųstame komentare.

Ketvirtadienį Seime pristatydamas centro-kairės Vyriausybės šimto dienų veiklą, premjeras A.Butkevičius pareiškė, jog užtikrindama ekonomikos augimą, darbo rinkos plėtrą ir mokesčių už komunalines paslaugas mažėjimą, Vyriausybė žada pradėti grąžinti „sunkmečio skolas".

„Šešioliktoji Vyriausybė savo veiksmų programoje nustatė tokius prioritetus, kurie garantuotų tvarų ekonomikos augimą, darbo rinkos plėtrą ir būtinų šeimos biudžeto išlaidų mažėjimą, pavyzdžiui, už komunalines paslaugas. Eidami šiuo keliu, pradėsime grąžinti sunkmečio skolas, kurias suvokiame ne vien kaip sumažėjusių šeimos pajamų skirtumą", – ketvirtadienį iš Seimo tribūnos, apžvelgdamas savo Vyriausybės šimto dienų darbus, sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius savo kalboje atkreipė dėmesį, kad ši Vyriausybė pasirengusi įgyvendinti ir tai, ko iki šiol nebuvo Lietuvos politikoje – darbų tęstinumo kultūrą.

Jis taip pat žadėjo ieškoti resursų pakelti atlyginimus kultūros darbuotojams, policininkams bei kitiems, gaunantiems mažiausią darbo užmokestį.

A.Butkevičius savo kalboje atkreipė dėmesį, kad ši Vyriausybė pasirengusi įgyvendinti ir tai, ko iki šiol nebuvo Lietuvos politikoje – darbų tęstinumo kultūrą.

„Toliau laikysimės biudžeto taupymo tvarkos, ypatingas dėmesys bus skiriamas strateginiams energetiniams projektams, kurių plėtrai jėgos turėtų įlieti naujos iniciatyvos su regiono partneriais. Pritarėme pensijų reformai, tęsime piniginės socialinės paramos sistemos pertvarką, Strategijos „Lietuva 2030" įgyvendinimą", – sakė jis.

Opozicijos lyderis, ekspremjeras konservatorius Andrius Kubilius džiaugėsi, kad tęsiama jo vadovautos Vyriausybės pradėta šilumos ūkio pertvarka, daugiabučių renovacija.

„Nesukelkite lūkesčių, kuriuos bus sunku įgyvendinti. Noriu priminti, kad šiuo metu "Jessica" programoje pinigų yra maždaug tik 500 daugiabučių namų renovuoti, o jūs jau pradedate kalbėti apie kelis tūkstančius. Neturint sekančiam paketui gerai sutvarkyto finansavimo, gali būti problemų", – įspėjo A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius