Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 28

Prezidentė neprieštaravo, kad ministerijų kancleriai būtų politinės komandos nariai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas pataisas, kad ministerijų kancleriai turi būti politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojais, kuriuos į pareigas priima ir iš jų atleidžia ministras.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot Prezidentūros pranešimo, prezidentės pasirašytais įstatymais suvienodinama ministerijų kanclerių skyrimo tvarką su Vyriausybės ir Prezidentūros kanclerių skyrimo tvarka.

Vyriausybės kancleris jau yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, o atitinkamos Prezidento įstatymo pataisos dėl kanclerio įsigalios sausio 1 dieną.

Šiuo metu ministerijų kancleriai yra ministerijų administracijos vadovai, jų kaita nepriklauso nuo politinės vadovybės pokyčių.

Seimas gruodžio 20 dieną pataisė Vyriausybės ir su juo susijusius įstatymus, kad ministerijų kancleriai turi būti politinio (asmeninio) pasitikėjimo pareigūnai. Pataisos priimtos daugiausia valdančiųjų balsais, opozicija kritikavo, kad kanclerius padarius politinės komandos nariais, nebeliks darbų tęstinumo ministerijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius