Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 10

Prezidentė nevertina teisėsaugos gabumų ieškant Neringos Venckienės

Valstybės vadovė Dalia Grybauskaitė nevertino nesėkmingų teisėsaugos pastangų ieškoti besislapstančios Seimo narės, „Drąsos kelio“ partijos atstovės Neringos Venckienės. Pasak D.Grybauskaitės, šiuo metu politikei teisėsauga nieko bloga padaryti nenori, tik nesugeba įvykdyti „paštininko funkcijos“ ir įteikti pranešimo apie kvietimą į apklausą bei reiškiamus įtarimus.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiek žinau, ieško ne tam, kad kažką blogo padarytų, o tik tam, kad įteiktų pranešimą dėl atvykimo į teismą. Paieškos tikrai ne prezidentės atsakomybė. Tam, kad paštininko funkciją teisėsauga atliktų, tikrai neturėčiau aš kištis“, – klausiama, ar yra patenkinta teisėsaugos vykdoma N.Venckienės paieška, kalbėjo šalies vadovė.

Primename, kad N.Venckienė dingo dar balandį, iškart po to, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Teisėsauga paskelbė Seimo narės paiešką, tačiau iki šiol jos nepavyko surasti.

Jos partijos kolegos teigia, kad politikė yra JAV ir iš ten sėkmingai vadovauja savo padėjėjams siųsdama elektroninius laiškus. Partiečiai teigia, kad būdama užsienyje parlamentarė ruošiasi prašytis politinio prieglobsčio.

N.Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius