Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27 /16:41

Prezidentė paaiškino, kodėl skyrė naują ministrę: „Geresnių kandidatų negavau“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė negiria trečiadienį švietimo ir mokslo ministre paskirtos Darbo partijos atstovės Audronės Pitrėnienės, bet pabrėžia geresnio pasirinkimo neturėjusi. Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad „darbietei“ užteks kompetencijos užimti švietimo ir mokslo ministrės pareigas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Ministerija

Prezidentė D.Grybauskaitė tikino, kad teikdamas A.Pitrėnėnės kandidatūrą premjeras prisiėmė atsakomybę už jos darbą.

„Deja, pateiktame sąraše, kuris buvo diskutuojamas ir buvo teikiamas premjerui, buvo įvairiausi kandidatai. Tenka ir man šiuo metu rinktis iš to, kas buvo geriausia. Geresnių nei partija, nei premjeras man nepateikė, todėl ir susitikau su būsimąja ministre“, – LRT radijui kalbėjo šalies vadovė.

Ji patvirtino, kad STT davė patikinimą, kad formalių pastabų dėl A.Pitrėnėnės skaidrumo nėra, todėl ji skiriama ministre.

Klausiama, ko iš naujos ministrės tikisi, D.Grybauskaitė nedaugžodžiavo.

„Pirmiausia, tikiuosi, kad premjeras, prisiimdamas tokią atsakomybę, bus pakankamai reiklus būsimos ministrės darbui ir kad Vyriausybės programa bus vykdoma skaidriai“, – teigė D.Grybauskaitė.

Premjeras tiki, kad susitvarkys

Premjeras A.Butkevičius trečiadienį sakė tikintis, kad naujos pareigos visada yra išbandymas, bet, jo nuomone, A.Pitrėnienė gali dirbti.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

„Aš kiekvienam žmogui naujos pareigos yra savotiškas išbandymas“, – trečiadienį Vilniuje žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

Pasak jo, A.Pitrėnienė ryžosi prisiimti atsakomybę įgyvendinant Vyriausybės programoje numatytas su švietimu susijusias nuostatas. Ministras pirmininkas sako pažadėjęs kandidatei Vyriausybės paramą.

Premjeras trečiadienį oficialiai pateikė prezidentei „darbietės“ kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministro postą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar antradienį buvo susitikusi su Darbo partijos kandidate, kuri šiuo metu yra Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė.

Švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš pareigų balandžio pabaigoje atsistatydinus Dainiui Pavalkiui. Tai padaryti jį ragino Darbo partijos taryba, nusprendusi, kad buvęs ministras nevykdė Darbo partijos ir Vyriausybės programos.

Iš pradžių naujuoju švietimo ir mokslo ministru Darbo partija siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, tačiau prezidentė atmetė jo kandidatūrą motyvuodama slapta Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikta informacija. Jis pats vėliau atsisakė kandidatuoti.

Tuomet į šias pareigas buvo pasiūlytas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas, tačiau jis pats nusprendė atsisakyti kandidatuoti, šią savaitę patvirtino premjeras.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius